Τελικά πώς προτιμούν να εργάζονται οι υπάλληλοι σε Ελλάδα και Κύπρο;

 

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τη ζωή μας και φυσικά άλλαξε τον τρόπο που εργαζόμαστε. Η εξ αποστάσεως εργασία έφερε την επαναξιολόγηση του εργασιακού βίου. Από τη μια οι εταιρείες προσπαθούν να καταλάβουν αν η μη παραμονή στο χώρο εργασίας βλάπτει την αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων και κατ' επέκταση τα κέρδη των οργανισμών. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν μέσα τους, το κατά πόσο η εργασία από το σπίτι τους ικανοποιεί, τους ωφελεί σαν επαγγελματίες και τους κάνει πιο χαρούμενους.

 

Στο Carierista.com αποφασίσαμε να ρωτήσουμε τους ιδίους τους εργαζομένους για να δούμε πώς οι ίδιοι θα ήθελαν να εργάζονται το 2022. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια και αυτό δείχνει το πόσο απασχολεί τον κόσμο το θέμα αυτό. Τη δημοσίευση την είδαν πέραν των 200,000 λογαριασμών στο Linkedin ενώ ψήφισαν συνολικά μέχρι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 3350 άτομα. 

 

Θέσαμε λοιπόν στο Linkedin το εξής ερώτημα:

 

Τη δημοσίευση την είδαν πέραν των 200,000 λογαριασμών σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ ψήφισαν συνολικά, μέχρι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 3362 άτομα.


Τα αποτελέσματα είναι άκρως κατατοπιστικά.

1892 άτομα, το 56% των όσων ψήφισαν, επιθυμούν να πηγαίνουν στο γραφείο όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν. 

700 άτομα, το 21% των όσων ψήφισαν, επιθυμούν να εργάζονται αποκλειστικά εξ αποστάσεως.

569 άτομα, το 17% των όσων ψήφισαν, επιθυμούν να εργάζονται τις μισές ημέρες στο γραφείο και τις υπόλοιπες μισές από το σπίτι.

187 άτομα, το 6% των όσων ψήφισαν, επιθυμούν να εργάζονται αποκλειστικά στο χώρο εργασίας τους.


Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και πρέπει να προβληματίσουν τους εργοδότες. Ήδη ζούμε στην εποχή της Μεγάλης Παραίτησης όπου οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό και αυτό δεν οφείλεται μόνο στους χαμηλούς μισθούς όπως δείχνουν οι έρευνες

 

Οι εταιρείες, ως ζωντανοί οργανισμοί, αν θέλουν την επιβίωσή τους, οφείλουν να προσαρμόζονται στις αλλαγές. Η ευελιξία στα ωράρια, η εξ αποστάσεως εργασία, οι καλύτεροι μισθοί που θα λαμβάνουν υπόψη το κόστος ζωής, η δημιουργία ευχάριστων χώρων εργασίας, η κατάλληλη επιλογή των διευθυντών, η συνεχής επιμόρφωση και η δίκαιη αξιολόγηση των υπαλλήλων, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που θα φέρουν και θα κρατήσουν σε μια εταιρεία ταλαντούχο και ικανό προσωπικό. Και όπως όλοι ξέρουμε, το προσωπικό μιας εταιρείας, είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?