Φροντίστε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας

 

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας είναι το να παραμείνετε ενθουσιώδεις και κινητοποιημένοι μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το κλειδί  βρίσκεται στο πώς φροντίζετε τον εαυτό σας κατά την αναζήτηση εργασίας.

Οι  χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν εργασία έχουν όλοι ένα βασικό πρόβλημα. Τη διατήρηση της αυτοπεποίθησης τους. Είναι τόσο δύσκολο όταν αντιμετωπίζουμε όλη την απόρριψη να νιώθουμε ταυτόχρονα γεμάτοι από  αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντισταθμίσετε τα αρνητικά συναισθήματα.

 

Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας;

Αυτοί είναι οι απλοί, βασικοί κανόνες που μάθαμε ως παιδιά.

  1. Φροντίστε τη διατροφή σας, ασκηθείτε και κοιμηθείτε αρκετά
  2. Αφεθείτε σε κάτι που σας φέρνει χαρά…
  3. Προσφέρετε βοήθεια. Βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνετε και δώστε με όλη σας την καρδιά.
  4. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με υποστηρικτικά άτομα
  5. Ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε

Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, θα είστε σε καλύτερη ψυχική κατάσταση. Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει την αυτοπεποίθηση σας και θα σας δώσει μεγαλύτερη ώθηση να προχωρήσετε.

 

Μην ψάχνετε μόνοι σας

Γίνετε μέλος μιας ομάδας όπου όλοι ψάχνουν για δουλειά ή βρείτε κάποιον που θα σας βοηθήσει να κάνετε όλα αυτά που απαιτούνται.

Χρειάζεστε κάποιον για να σας κρατάει σε εγρήγορση και να σας παρέχει νέους τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων και των προβλημάτων που θα συναντήσετε κατά την αναζήτηση εργασίας.

 

Βάλτε την φροντίδα του εαυτού σας σε δράση

Έχετε διαβάσει τη λίστα παραπάνω και μάλλον σας έχουμε πείσει.

Αλλά θα κάνετε πραγματικά πράξη τα παραπάνω πράγματα;

Για να τα καταφέρετε βάλτε κάποια από αυτά στην καθημερινή σας λίστα.

Ίσως χρειαστεί να μπλοκάρετε χρόνο στο ημερολόγιό σας για να βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε αυτά τα σημαντικά πράγματα για να φροντίσετε τον εαυτό σας κατά την αναζήτηση εργασίας.

Τα οφέλη του να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι πολύ σημαντικά.

 

Άσκηση, ισορροπημένη διατροφή και αρκετός ύπνος. Κάνοντας οποιοδήποτε από αυτά θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, θα σας επιτρέψει να συγκεντρώνεστε καλύτερα και ποιος ξέρει, μπορεί ακόμη και να χάσετε μερικά από τα κιλά της καραντίνας.

Αφεθείτε σε κάτι που σας φέρνει χαρά. Εάν δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να συμμετάσχει σε χόμπι ή δραστηριότητες που απολαμβάνετε, θα νιώσετε ανανεωμένοι. Και θα νιώσετε και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Προσφέρετε βοήθεια. Ο εθελοντισμός είναι απλός, δεν κοστίζει τίποτα και σας φέρνει σε επαφή με ανθρώπους, έστω και online . Αλλά προσέξτε να μην ξεφύγετε και αμελήσετε την αναζήτηση εργασίας.

Επιπλέον, ο εθελοντισμός σάς επιτρέπει να εστιάσετε σε κάτι ή σε κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό σας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Αυτό θα σας γεμίσει ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχετε.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με υποστηρικτικά άτομα. Το να είστε κοντά σε υποστηρικτικούς ανθρώπους σας βοηθά να παραμείνετε θετικοί. Ίσως επειδή το καλό κάρμα και η ενέργειά τους μεταδίδονται και σε εσάς.

Ζητήσετε βοήθεια. Και τέλος, μην φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια. Αυτό δεν σας κάνει αδύναμους. Μπορείτε πραγματικά να λάβετε τις συμβουλές ή τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να τα  καταφέρετε την αναζήτηση εργασίας σας.

 

Και σίγουρα με τις νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Κύπρο, που άνοιξαν στο www.carierista.com μέσα στον Δεκέμβριο έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες αλλά και πάρα πολλή δουλειά μπροστά σας για να καταφέρετε να βρείτε την ιδανική για εσάς θέση εργασίας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?