4 έξυπνοι τρόποι για να κρατήσετε τους νέους ανθρώπους στην επιχείρησή σας

 

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράματα στην Κύπρο σήμερα, όσο δύσκολο είναι να προσελκύσεις καλό προσωπικό στην εταιρεία σου, άλλο τόσο ή ίσως και πιο δύσκολο, είναι να κρατήσεις το προσωπικό αυτό και να μην ανοίξει πανιά για άλλες εταιρείες.


Ειδικά για τους Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μετά το 1980) αλλά και για τους Generation Z (άτομα που γεννήθηκαν μετά το 1995) το εργασιακό περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίες αποτελούν σημαντικό κριτήριο για το αν θα παραμείνουν σε μια δουλειά και να εργάζονται αποτελεσματικά. Εργοδότες που δεν προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν. Άλλωστε όπως είπε και ο Κάρολος Δαρβίνος: “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change” (Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές.)

Στο άρθρο παρουσιάζονται 4 έξυπνοι τρόποι για να κρατήσετε τους νέους ανθρώπους στην επιχείρησή σας.

 

1.Ευέλικτο και έξυπνο ωράριο

Πλέον η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται και από χώρους εκτός γραφείου. Άλλωστε αυτό που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τον εργοδότη είναι το αποτέλεσμα και όχι η φυσική παρουσία. Μία ή ακόμα δύο ημέρες δουλειά από το σπίτι θα έκανε τους νέους ανθρώπους χαρούμενους και σαφέστατα πιο αποτελεσματικούς.

 

2. Όμορφο εργασιακό περιβάλλον

Ένα εργασιακό περιβάλλον με όλες τις ανέσεις, με χρώματα, με μοντέρνα έπιπλα, με ωραία θέα, θα κάνει τους υπαλλήλους να χαίρονται που παραμένουν στη δουλειά. Κανένας δε θέλει να εργάζεται σε ένα άσχημο εργασιακό χώρο.

 

3. Ευκαιρίες επιμόρφωσης και ανέλιξης

Οι νέοι άνθρωποι δεν αρέσκονται στην στασιμότητα. Θέλουν να επιμορφώνονται και να ανεβαίνουν στην ιεραρχία της εταιρείας. Επομένως ένας έξυπνος εργοδότητης θα επενδύσει στο προσωπικό του χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να τον χάσει. Θα ψάξει για τα καλύτερα σεμινάρια και θα στείλει τους ανθρώπους του να επιμορφωθούν και όταν δει ότι ένας υπάλληλος ανταποκρίνεται επιτυχημένα στα καθήκοντα του θα τον προάξει και θα τον αναβαθμίσει μισθολογικά.

 

4. Γίνετε καλοί ακροατές

Οι νέοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι η άποψή τους έχει βάρος. Μην κλείνετε την πόρτα στο προσωπικό σας. Ακούστε τι έχουν να πουν. Μπορεί να έχουν καινούριες λύσεις σε παλιά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Μην νομίζετε ότι η εμπειρία και η θέση σας σημαίνουν αυτόματα ότι γνωρίζετε τα πάντα. Οι νέοι άνθρωποι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αν συναντήσουν πρόθυμα για να τους ακούσουν αυτιά στις ηγετικές θέσεις μιας εταιρείας.

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?