Οι σπουδαίοι ηγέτες στηρίζουν τους υπαλλήλους τους στα δύσκολα (θα το θυμούνται)

 

Οι υπάλληλοι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο μιας επιχείρησης. Οι καλοί υπάλληλοι κάνουν μια επιχείρηση πετυχημένη και κερδοφόρα. Οι καλοί ηγέτες το γνωρίζουν αυτό. Γι' αυτό οι καλοί ηγέτες φροντίζουν να επιμορφώνουν, να επιβραβεύουν και να δημιουργούν άριστες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό τους. Οι καλοί εργοδότες επενδύουν στο προσωπικό τους, ακόμα και αν γνωρίζουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να το χάσουν μέσα στα ανταγωνιστικά πλαίσια της αγοράς εργασίας.

 

Το 2020 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά. Η δυσκολότερη για την Κύπρο μετά την τούρκικη εισβολή του 1974. Οι εταιρείες δέχτηκαν πλήγματα, που παρά τη στήριξη της κυβέρνησης, ανάτρεψαν πλήρως τα οικονομικά δεδομένα τους. Τώρα όμως είναι η στιγμή που θα φανούν οι μεγάλοι ηγέτες και οι σπουδαίοι εργοδότες. Τώρα στα δύσκολα, περισσότερο από ποτέ, ο υπάλληλος έχει την ανάγκη της στήριξης από τον εργοδότη του.

 

Οι υπάλληλοι στις εταιρείες έχουν ανάγκη από έναν ηγέτη που θα βγει μπροστά. Που θα αντιδράσει στις δυσκολίες. Ο John Maxwell το διατύπωσε υπέροχα. "Ο απαισιόδοξος παραπονιέται για τον άνεμο. Ο αισιόδοξος αναμένει να αλλάξει. Ο ηγέτης προσαρμόζει τα πανιά".

 

Ο ηγέτης, ειδικά τώρα, θα μιλήσει με ειλικρίνεια, διαφάνεια και τιμιότητα. Θυμηθείτε την καταπληκτική εντύπωση που έκανε η ειλικρίνεια του Τσώρτσιλ μόλις ανέλαβε την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: «Δεν έχω να σάς προσφέρω τίποτε άλλο από αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα». Το προσωπικό σας δεν περιμένει να τού αποκαλύψετε τα μυστικά της επιχείρησης, αλλά νιώθει υπερηφάνεια όταν το ενημερώνετε ως προς το τί σκοπεύετε να κάνετε, τί περιμένετε από αυτό και αν πράγματι ανταποκρίνεται όσο πρέπει.

 

Στο τέλος της ημέρας, ένας αληθινός ηγέτης θα αναπτύξει το αίσθημα της ομάδας στο χώρο εργασίας, όπου ο ένας θα προσπαθεί για τον άλλο. Ένας αληθινός leader, κατά τις δύσκολες περιόδους, βοηθά το προσωπικό να υπερπηδά τα εμπόδια αντί να είναι ο ίδιος το εμπόδιο.

 

Να θυμάστε πάντα: Στηρίξτε τους υπαλλήλους σας τώρα στα δύσκολα. Θα το θυμούνται όταν όλα περάσουν.

 

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;

Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Για τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις χρηστών και εταιρειών πάτησε εδώ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?