Ποιοι πάνε πίσω στη δουλειά τους από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

 

Ημέρα ανακοινώσεων η σημερινή, καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 11:30 θα οριστικοποιήσει τη σειρά με την οποία η χώρα θα επανεκκινήσει.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχει μέχρι σήμερα η Κύπρος στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η κατάσταση του Συστήματος Υγείας το οποίο φαίνεται να αντέχει, αλλά και η κατάσταση της οικονομίας που επιβάλλεται να ξαναπάρει μπρος για να διασωθούν επιχειρήσεις και δημόσιο, οδήγησαν στη σημερινή μέρα και στις ανακοινώσεις που θα προβεί με σημερινό του διάγγελμα ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου πίσω στη δουλειά τους θα πάνε:

 

Υπάλληλοι σε όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου (εκτός των Malls), οι οποίοι ενδεχομένως να υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα.

Εργαζόμενοι σε εργοτάξια. Δεν θα υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι σε επαγγέλματα που η δραστηριότητά τους έχει ως σημείο αναφοράς εξωτερικούς χώρους, πχ φυτώρια, οικοδομικά υλικά, κηπουροί, γεωπόνοι, εργαζόμενοι σε λαϊκές αγορές που ενδέχεται να ξανανοίξουν με αυστηρά μέτρα και αιφνίδιους ελέγχους.

 

Το δεύτερο κύμα χαλαρώσεων θα λάβει χώρα στο τρίτο δεκαήμερο του Μάη και θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα μέχρι εκείνο το διάστημα.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων καθώς ενώ φαίνεται για τους τελειόφοιτους θα βρεθεί λύση και θα πάνε σύντομα πίσω στα Λύκεια για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις τους, δημοτικά και νηπιαγωγεία ενδέχεται να μην ανοίξουν. Η εύλογη ερώτηση είναι πώς οι γονείς θα πάνε στη δουλειά με τα παιδιά τους στο σπίτι, και αυτό είναι κάτι που ενδέχεται να ξεκαθαρίσει στο διάγγελμά του σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?