Ψάχνετε για δουλειά μέσα στην πανδημία; 7 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας

 

Με την κρίση του κορονοϊού σε πλήρη εξέλιξη και με ένα μεγάλο μέρος του κόσμου σε lockdown εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί με κάποιο τρόπο είτε χάνοντας τη δουλειά τους είτε δουλεύοντας λιγότερες ώρες. Το ίδιο δυστυχώς έχει συμβεί και στην Κύπρο.  Η ανεργία αυξάνεται και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις αγωνίζονται επίσης για να διατηρήσουν τις εισπράξεις τους. Πολλοί από αυτούς, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν οικονομικά έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.

Εάν ψάχνετε για δουλειά σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο πρέπει να είστε επίμονοι, να προσαρμόζεστε στις δύσκολες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες  και να έχετε ισχυρή θέληση και τρόπο σκέψης για να ξεπεράσετε τις τυχόν απορρίψεις.

Η συγγραφική ομάδα του Carierista συγκέντρωσε 7 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

 

1.Σκεφτείτε όλες τις πιθανές εναλλακτικές

Όσοι αναζητούν εργασία στην Κύπρο δεν πρέπει να παραβλέπουν την πιθανότητα να απασχοληθούν σε μία πιο προσωρινή δουλειά κατά τη διάρκεια της κρίσης κάνοντας ένα βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο με το νέο εργοδότη τους. Επιπλέον, ίσως πρέπει να δουν με θετική ματιά, δουλειές με πιο ευέλικτο ωράριο.

Όσοι ψάχνουν για δουλειά θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν ευκαιρίες σε τομείς όπως η  παροχή των βασικών αγαθών  όπου τώρα η ζήτηση αυξάνεται.

Τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι υπηρεσίες αποστολής και παράδοσης, η τεχνική υποστήριξη, η αποθήκευση, η παραγωγή και η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων είναι τομείς στους οποίους υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες  για να βρείτε δουλειά.

Στο www.carierista.com θα βρείτε πολλές αγγελίες εργασίας από εταιρίες που προσλαμβάνουν ακόμα οπότε μη χάνετε χρόνο, οπλιστείτε με θάρρος και επιμονή και στείλτε το βιογραφικό σας!

 

2. Μην απελπίζεστε και συνεχίστε την προσπάθεια

Σίγουρα είναι πολύ εύκολο να απελπιστούμε με τις δυσκολίες που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Και σίγουρα η συνεχής παραμονή μέσα στο σπίτι δε βοηθάει. Για να τα καταφέρετε πρέπει να είστε προσηλωμένοι στο στόχο σας και να μην αφήσετε την απελπισία και την αρνητικότητα να σας καταβάλλει.

Οργανώστε την αναζήτηση εργασίας σας σα να ήταν η κανονική σας δουλειά. Ξοδέψτε ένα 8ωρο κάθε ημέρα στο να βρείτε πιθανές θέσεις εργασίας και κάντε τις αιτήσεις σας χωρίς δισταγμό.

Παράλληλα, φροντίστε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα κάθε μέρα για σωματική άσκηση, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά και φροντίστε να ξεκουράζεστε. Η αναζήτηση εργασίας χρειάζεται αρκετή ενέργεια και μπορεί να σας καταβάλλει αν αφήσετε τον εαυτό σας χωρίς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

 

3. Αξιοποιήστε τις γνωριμίες σας και κάντε νέες επαφές μέσα από το διαδίκτυο.

Το δίκτυο γνωριμιών σας μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο και μέσα σε αυτή την κρίση. Πολλές επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές, με τους υπαλλήλους τους να δουλεύουν από το σπίτι οπότε είναι πιθανό να χρειάζονται extra βοήθεια  και σίγουρα όλοι μας περνάμε περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Επικοινωνήστε με τους ανθρώπους που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, μάθετε τα νέα τους και ρωτήστε τους αν χρειάζονται κάποια βοήθεια.

Παράλληλα, τωρα είναι η ευκαιρία να κάνετε νέες επαγγελματικές γνωριμίες online. Γραφτείτε σε Facebook Groups που αφορούν τομείς του ενδιαφέροντος σας, παρακολουθήστε τις επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν στα Social Media και φυσικά δημιουργήστε το προφίλ σας στο www.carierista.com, το νούμερο ένα επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

 

4. Να είστε προνοητικοί και να κάνετε κρατάτε επαφή με τις εταιρείες στις οποίες έχετε στείλει την αίτηση σας.

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε στο νου σας ότι οι εταιρίες που ακόμα προσλαμβάνουν σίγουρα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να διαχειριστούν εν μέσω κρίσης τα βιογραφικά που δέχονται και να προγραμματίσουν συνεντεύξεις. Γι’ αυτό το λόγο θα χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια από τη  μεριά σας. Αφού στείλετε την αίτηση σας καλό θα είναι να κρατήσετε ενεργή την επικοινωνία σας με το τμήμα προσωπικού. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και μετά τη συνέντευξη έτσι ώστε να φροντίσετε να μην «ξεχαστεί» η αίτηση σας ή να μην αμεληθεί ανάμεσα στα δεκάδες άλλα πράγματα τα οποία κατακλύζουν τον χρόνο και την προσοχή των στελεχών που κάνουν τις προσλήψεις.

 

5. Χτίστε το προσωπικό σας Brand

Η αλήθεια είναι ότι πλέον η εικόνα μας προς τους πιθανούς εργοδότες δεν αποτελείται μόνο από το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή. Η παρουσία μας στο διαδίκτυο και στα Social Media είναι επίσης μέρος της εικόνας μας και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί εργοδότες κάνουν Google το όνομα του υποψηφίου πριν την συνέντευξη.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό το brand μας σε όλα τα πιθανά σημεία προβολής να είναι ακριβώς όπως το θέλουμε και σίγουρα αρκετά επαγγελματικό ώστε να μην «διώχνει» τους εργοδότες μακριά μας.

Και φυσικά υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή παρουσία μας είτε γράφοντας ένα άρθρο, είτε ποστάροντας το portfolio μας στα social media είτε απλά κάνοντας συζητήσεις στα Social Media σχετικές με το αντικείμενο του ενδιαφέροντος μας.

 

6. Βελτιώστε τις δεξιότητες σας

Τωρα που έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, μπορείτε να αφιερώσετε ένα μέρος του για να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας ή να αποκτήσετε καινούριες.

Μπορείτε εύκολα και δωρεάν να παρακολουθήσετε ένα online course και αν πιστεύετε ότι είναι πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση να μάθετε κάτι από την αρχή, μπορείτε απλά να βελτιώσετε τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες σας όπως:

 

Επίσης, στο Carierista blog μπορείτε καθημερινά να διαβάζετε χρήσιμες συμβουλές και μίνι - οδηγούς για τη βελτίωση των δεξιοτήτων σας αλλά και  να ενημερώνεστε για τα θέματα της εργασίας στην Κύπρο.

 

7. Τελειοποιήστε το βιογραφικό σας

Τωρα είναι η ώρα να φτιάξετε το τέλειο βιογραφικό. Ανανεώστε το με τις πιο πρόσφατες εργασίες που έχετε αναλάβει, εμπλουτίστε το με καινούριες δεξιότητες, προσθέστε τα links από τα προφίλ σας στα Social Media.

Προσπαθήστε να το κρατήσετε στη μία σελίδα και γράψτε στην αρχή του τους προσωπικούς σας στόχους.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι οι πιθανοί εργοδότες βλέπουν αρκετά βιογραφικά κάθε ημέρα οπότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δικό σας ξεχωρίζει!

Η αναζήτηση εργασίας κατά τη διάρκεια τα κρίσης είναι σίγουρα μια απαιτητική και επίπονη διαδικασία αλλά αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και είστε συγκεντρωμένοι, υπομονετικοί και κυρίως επίμονοι, είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρετε.

Όλοι εμείς στο Carierista εργαζόμαστε καθημερινώς ώστε να εμπλουτίζουμε το website μας με νέες θέσεις εργασίας και έτσι να σας παρέχουμε την ευκαιρία να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Από τα βάθη της καρδιάς μας, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Κάντε like στο Page του Carierista στο Facebook για να μη χάνετε καμία αγγελία εργασίας άλλα και αρθρογραφία σχετική με θέματα καριέρας, εργασίας και επιχειρηματικότητας!

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?