8 λόγοι που κρατούν τους ανθρώπους σε δουλειές που μισούν

 

Είναι στην ανθρώπινη φύση να υπάρχει ένας φόβος προς τις αλλαγές. Οι άνθρωποι προτιμούν το γνώριμο, αυτό που συνήθισαν, παρόλο που πλέον μπορεί να μην τους γεμίζει.

Τώρα όμως είναι η ιδανική στιγμή να αναρωτηθείτε αν είστε στην δουλειά που θα έπρεπε να είστε. Αν αυτή η δουλειά αξίζει το χρόνο και την ενέργειά σας.

Πολλοί άνθρωποι ξεγελούν τον εαυτό τους ότι μπορούν να αντέξουν για ακόμα ένα χρόνο σε μια δουλειά που μισούν.

Ώσπου μια μέρα ξεκινούν να ξυπνούν με έντονους πονοκεφάλους ή ένα απόγευμα στο γραφείο ξεσπούν φωνάζοντας για ασήμαντη αφορμή στο αφεντικό τους. Γιατί σε κάποια στιγμή ο συσσωρευμένος θυμός και η απογοήτευση θα εκδηλωθούν. Είτε με προβλήματα υγείας είτε με ξεσπάσματα θυμού.

Μην αφήσετε αυτό να συμβεί σε σας! Ρωτήστε τον εαυτό σας: "Είμαι όντως χαρούμενος στη δουλειά μου;"

 

Αποφασίστε αν θα περάσετε τα επόμενα χρόνια της ζωής σας, κάνοντας ακριβώς αυτό που κάνετε ή αν θα δοκιμάσετε κάτι νέο.

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία; Είναι όμως μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, αν επιθυμείτε να βρείτε μια δουλειά που θα σας κάνει να ξυπνάτε με χαμόγελο!

Στο άρθρο παρουσιάζονται οι οκτώ χειρότεροι λόγοι για να μείνετε σε μια δουλειά που δεν είναι σωστή για εσάς.

 

1.Γιατί νιώθω ασφαλής

Το "μισώ τη δουλειά μου, αλλά παραμένω εκεί γιατί είναι μια σίγουρη δουλειά" δεν αποτελεί λογικό επιχείρημα. Θέλετε να ξοδέψετε όλα τα παραγωγικά σας χρόνια, κάνοντας κάτι που δεν σας αρέσει, μόνο και μόνο επειδή φοβάστε να βγείτε από τη «ζώνη άνεσής» σας, που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλής;

 

2. Γιατί δε θέλω να χάσω κάποιους συναδέλφους

Είναι ωραίο να εργάζεστε μαζί με συναδέλφους που εκτιμάτε, όταν η δουλειά σας είναι άθλια, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να εργαζεστε με συναδέλφους που εκτιμάτε σε μια δουλειά που αγαπάτε. Εάν συμπαθείτε τους συναδέλφους σας, γίνετε φίλοι μαζί τους φροντίστε να τους βλέπετε τις μη εργάσιμες ώρες. Δεν είναι ανάγκη να παραμένετε σε μια κακή δουλειά γιατί εκτιμάτε κάποιους από τους ανθρώπους εκεί.

 

3. Γιατί ξέρω να την κάνω καλά

Όλοι αισθάνονται πιο άνετα όταν κάνουν κάτι που ξέρουν καλά, σε ένα περιβάλλον που γνωρίζουν. Επιχειρήματα του τύπου "δεν μου αρέσει η δουλειά, αλλά τουλάχιστον την έχω συνηθίσει" μπορεί να είναι ο χειρότερος λόγος για να μείνετε στάσιμοι και μίζεροι για μια ζωή. Άλλωστε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι «Γηράσκω αεί διδασκόμενος». Ποτέ δεν είναι αργά να μάθετε κάτι καινούριο.

 

4. Γιατί είμαι πολύ μεγάλος για να αλλάξω δουλειά

Σας αξίζει να είστε χαρούμενοι στην επαγγελματική σας ζωή; Εμείς πιστεύουμε ότι το αξίζετε. Εσείς;
Αν απέχετε δύο χρόνια και πλέον από τη συνταξιοδότηση, δεν είναι αργά για να αλλάξετε δουλειά. Κάποιος θα πει ότι υπάρχουν ηλικιακές διακρίσεις στην αγορά εργασίας. Φυσικά και υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και εκατό άλλες διακρίσεις για άλλα θέματα. Αυτός δεν είναι καλός λόγος για να παραμείνετε για πάντα σε μια δουλειά που μισείτε. Σίγουρα κάποιος άλλος εργοδότης θα βρεθεί που θα δει την αξία σας και θα θέλει να σας προσλάβει. Αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε αυτόν τον εργοδότη.

 

5. Γιατί είναι δύσκολο να βρεις νέα δουλειά

Ποιος είπε ότι είναι εύκολο; Όπως όλα τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή, έτσι και το να βρεις μια νέα θέση εργασίας απαιτεί και κόπο και χρόνο. Όλα όμως θα γίνουν για ένα λόγο που αξίζει και τον κόπο και το χρόνο σας. (Δημιούργησε εδώ το επαγγελματικό σου προφίλ στο Carierista για να γίνει η αναζήτηση εργασίας πιο εύκολη).

 

6. Γιατί δεν είναι και τόσο άσχημα τελικά στη δουλειά

Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να παραπλανούμε τον εαυτό μας και να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Όταν φοβόμαστε να αντικρίσουμε κατάματα την αλήθεια, παραμυθιαζόμαστε. Αν δεν είστε χαρούμενοι στη δουλειά, και αυτό δε λέει να σταματήσει, το πρώτο βήμα είναι να το διαγνώσετε και να το παραδεχτείτε. Η παραδοχή είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσετε στη ζωή σας.

 

7. Γιατί δεν θέλω να μάθει το αφεντικό μου ότι ψάχνω για δουλειά

Αν δεν το βροντοφωνάζετε παντού ότι ψάχνετε για δουλειά, το πιο πιθανό είναι ότι ο εργοδότης σας δε θα μάθει ποτέ ότι ψάχνετε για νέα δουλειά. Αν όμως εξακολουθείτε να φοβάστε μήπως το μάθει, το Carierista σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ανώνυμο προφίλ το οποίο θα είναι μεν ανιχνεύσιμο από τους εργοδότες, οι οποίοι θα βλέπουν το βιογραφικό σας χωρίς όμως τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Αν επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί σας θα σας στείλουν προσωπικό μήνυμα, κι εσείς αφού δείτε ποια εταιρεία είναι θα τους απαντήσετε μόνο αν το επιθυμείτε και τότε θα αποκαλυφθούν τα προσωπικά σας στοιχεία.

 

8. Γιατί έχω παιδιά

"Μισώ τη δουλειά μου αλλά παραμένω εκεί εξαιτίας των παιδιών μου", λένε πολλοί άνθρωποι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά σας, θέλουν να είστε χαρούμενοι. Χρειάζονται έναν υγιή και χαρούμενο γονιό παραπάνω από οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να κρατήσετε την τρέχουσα εργασία σας αν έχετε οικονομικές υποχρεώσεις που δεν μπορούν να περιμένουν αλλά παράλληλα να ξεκινήσετε την αναζήτηση της νέας σας εργασίας. Άλλωστε το να έχεις παιδιά δε σημαίνει ότι πρέπει να βάλεις τη δική σου ζωή σε δεύτερη και τρίτη μοίρα!


Αν είστε δυστυχισμένοι στη δουλειά σας, μπείτε τώρα στο www.carierista.com και ξεκινήστε την αναζήτηση για τη νέα σας εργασία.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε ξανά. Ποτέ δεν είναι αργά για να είστε ευτυχισμένοι.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?