Ανακαλύψτε το μυστικό που θα σας βοηθήσει να πετύχετε

 


Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο, είμαστε σίγουροι ότι σας ενδιαφέρει πάρα πολύ η σταδιοδρομία σας και ότι έχετε ήδη διαβάσει πολλές συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να χτίσετε μία εξαιρετική καριέρα. Οι συμβουλές αυτές είναι σίγουρα πολύ χρήσιμες και καλύπτουν πολλά επιμέρους θέματα, από συμβουλές παραγωγικότητας έως οδηγίες για το πώς να χτίσετε κάποια δεξιότητα και ούτω καθεξής. Μερικά άρθρα δίνουν μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, άλλα στη συναισθηματική νοημοσύνη και τις εργασιακές σχέσεις, αλλά η πλειονότητα δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα ολιστικά. Η επιτυχία στην καριέρα εξαρτάται βέβαια από τις δεξιότητες που έχει κάποιος αλλά κυρίως εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης του και από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα πράγματα.

Υπάρχει λοιπόν κάποιος τρόπος σκέψης που να σας κρατά χαρούμενους, παραγωγικούς και επιτυχημένους ακόμα και όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε τεράστιες αντιξοότητες στο χώρο εργασίας; Υπάρχει κάποια συμβουλή ή κάποιο μυστικό που μπορεί να σας μετατρέψει από μέτριο υπάλληλο σε  κορυφαίο στέλεχος, από τη μία μέρα στην άλλη;


Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τις εργασιακές σας συνήθειες και την πορεία της καριέρας σας εν μία νυκτί, αλλά υπάρχει πραγματικά ΕΝΑ ΜΟΝΟ πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε εντελώς τη νοοτροπία σας και να προετοιμαστείτε για τεράστια επιτυχία στη σταδιοδρομία σας.

Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνετε, ανεξάρτητα από το εάν είστε νέος υπάλληλος ή μέλος της διοίκησης, εάν εργάζεστε στα χρηματοοικονομικά ή στο μάρκετινγκ, στη μεταποίηση ή στο λιανεμπόριο, είναι να πηγαίνετε στη δουλειά σας κάθε μέρα σαν να σας άνηκε η εταιρεία για την οποία δουλεύετε.

 

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει στη δουλειά σας και να προσποιηθείτε ότι είστε ο Διευθύνων Σύμβουλος ή ο Πρόεδρος της εταιρείας. Αυτό σημαίνει, στην πραγματικότητα, ότι βάζετε το επίπεδο δέσμευσής σας στο μέγιστο δυνατό. Εάν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε ήταν η δική σας εταιρεία δεν θα σας νοιαζόσασταν υπερβολικά για την επιτυχία της; Δεν θα προσπαθούσατε, με κάθε δυνατό τρόπο, να βοηθήσετε την εταιρεία να πάει μπροστά;

Με την υιοθέτηση αυτής της νοοτροπίας, μπορείτε να προσαρμόσετε άμεσα την εργασιακή σας συμπεριφορά ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της εργασίας σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την απόδοσή σας σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τη δουλειά σας και να επιτύχετε αξιοσημείωτη ανάπτυξη:

 

Ενασχόληση και εργασία στα θεμελιώδη ζητήματα της εταιρείας:

Εάν σας άνηκε η εταιρεία στην οποία εργάζεστε, θα προσπαθούσατε να βελτιώσετε τα θεμελιώδη ζητήματα της επιχείρησης: Eίτε να μεγιστοποιήσετε τα έσοδα, είτε να μειώσετε το κόστος. Ακόμα κι αν έχετε περιορισμένη ευθύνη στον τρέχοντα ρόλο σας, το μεγαλύτερο καθήκον σας είναι να διαφυλάξετε τα κέρδη της εταιρείας και πρέπει πάντα να έχετε αυτό ως γνώμονα ακριβώς όπως κάθε επιχειρηματίας θα έκανε για τη δική του εταιρεία.

 

Επιδίωξη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα:

Εάν σας άνηκε η εταιρεία στην οποία εργάζεστε, θα νοιαζόσασταν περισσότερο για τα projects και τους επιχειρηματικούς της στόχους. Θα ξεφεύγατε από την καθημερινή ρουτίνα και από το να πηγαίνετε απλά στη δουλειά το πρωί και μετά να επιστρέφετε στο σπίτι στην ώρα σας και θα προσπαθούσατε για το καλύτερο κάθε μέρα. Δε θα ανησυχούσατε πια για τις υπερωρίες, ή για κάποιο αίτημα της τελευταίας  στιγμής. Η εταιρεία θα ήταν δική σας οπότε και η προσπάθειά σας θα συνδεόταν άμεσα με την επιτυχία της. Θα κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να βοηθήσετε την εταιρεία να αναπτυχθεί. Αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία της επιτυχίας.

 

Επίτευξη μεγαλύτερη παραγωγικότητας

Εάν σας άνηκε η εταιρεία στην οποία εργάζεστε, δεν θα υπήρχε πλέον αναβλητικότητα από την πλευρά σας. Κανένας φόβος για μεγάλα και τρομακτικά καθήκοντα δεν θα σας τρόμαζε. Το επίπεδο ευθύνης σας θα ανέβαινε στα ύψη. Επιπλέον, η διάκριση μεταξύ εργασιών χαμηλής και υψηλής αξίας θα γινόταν ευκολότερη. Δεν θα επιτρέπατε ποτέ στον εαυτό σας να σπαταλήσετε περισσότερο χρόνο γράφοντας μεγάλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή προετοιμάζοντας 200 διαφάνειες για μία παρουσίαση πελάτη. Θα καταλαβαίνατε ότι πρέπει να είστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα πιο σημαντικά πράγματα με τον πλέον σωστό τρόπο.

 

Βελτίωση των σχέσεων με τους συναδέλφους σας

Εάν σας άνηκε η εταιρεία στην οποία εργάζεστε, θα προσπαθoύσατε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους συναδέλφους σας, έτσι ώστε όλοι να εργάζεστε με επιτυχία για τους στόχους της εταιρείας. Θα προσπαθούσατε να αναγνωρίσετε τις δεξιότητες που έχει ο καθένας και να βρείτε τρόπους να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δεξιότητες, ώστε η εταιρεία να ωφεληθεί. Ταυτόχρονα, ο ενθουσιασμός σας για την εταιρεία θα γινόταν ένα εντυπωσιακό κύμα θετικής ενέργειας για όλους.

 

Καλύτερη διαχείριση των σχέσεων με πελάτες και προμηθευτές

Εάν σας άνηκε η εταιρεία στην οποία εργάζεστε, θα αντιμετωπίζατε πελάτες και προμηθευτές με τρόπους που θα μεγιστοποιούσαν την αξία που κερδίζει η εταιρεία σας από αυτές τις σχέσεις. Όλοι αυτοί οι εξωτερικοί συνεργάτες δεν θα ήταν πλέον μόνο μερικά άτομα με τα οποία συνεργάζεστε για καθημερινές βαρετές εργασίες, αλλά θα γίνονταν μια σημαντική πηγή ευκαιριών που θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε νέα συναρπαστικά έργα και περισσότερα κέρδη.

 

Βελτίωση των σχέσεων με τους προϊστάμενους σας

Εάν εργάζεστε με τον ίδιο ζήλο που θα εργάζεται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, το επίπεδο υπευθυνότητας σας θα βελτιωνόταν μαζικά και αυτός θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να εντυπωσιάσετε τον διευθυντή σας ή τα άτομα που είναι ακόμη υψηλότερα στην ιεραρχία της εταιρείας. Εξάλλου, αυτό που χρειάζεται κάθε προϊστάμενος είναι να έχει πολύ αποτελεσματικούς και πάντα πρόθυμους υπαλλήλους που μπορούν να  βοηθήσουν για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του τμήματος.

 

Βάλτε τον εαυτό σας στο σωστό μονοπάτι για να επιτύχετε στην καριέρα σας

Φυσικά δεν είστε ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία εργάζεστε, οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα η σκληρή δουλειά και η συνεχής προσπάθειά σας να μην αναγνωρίζονται από μια χειροπιαστή ανταμοιβή, δηλαδή από μια προαγωγή, μια αύξηση μισθού, παραπάνω ευθύνες κ.λπ.

Ωστόσο, εάν υιοθετήσετε την παραπάνω νοοτροπία, είναι απολύτως βέβαιο ότι το αστέρι σας θα λάμψει και ότι θα τοποθετήσετε τον εαυτό σας στο σωστό δρόμο για την επιτυχία με το να γίνετε πιο εξειδικευμένοι, πιο έμπειροι και πιο χρήσιμοι υπάλληλοι, όχι μόνο για την εταιρεία στην οποία εργάζεστε αλλά και για ολόκληρο το οικοσύστημα που την περιβάλλει. Έτσι θα βάλετε σταδιακά τα θεμέλια για μελλοντική επιτυχία, χτίζοντας τη φήμη σας και βελτιώνοντας την κερδοφορία της εταιρείας σας

Και φυσικά μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε το www.carierista.com καθημερινά προκειμένου να ενημερώνεστε για τα θέματα που αφορούν την εργασία, την προσωπική σας ανάπτυξη αλλά και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας και τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας στην Κύπρο!

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?