5 δράσεις που πρέπει να λάβετε τις επόμενες 90 ημέρες για να σώσετε την επιχείρησή σας

 

Όλες οι επιχειρήσεις, μεγάλες ή μικρές, θα δεχτούν πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο τρόπος αντίδρασης των επιχειρήσεων είναι αυτός που θα περιορίσει, όσο γίνεται τις ζημιές, και αν είναι δυνατόν να μετατρέψει αυτήν την κρίση, σε ευκαιρία.

Το Carierista.com προτείνει 5 δράσεις που μπορείτε να λάβετε, για να σώσετε την επιχείρησή σας.

 

1.Επικεντρωθείτε στα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε και αγνοήστε όσα δεν μπορείτε

Αφιερώστε το χρόνο και την ενέργειά σας για να αντιμετωπίσετε πράγματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεν μπορείτε να ελέγξετε την πανδημία, αλλά σαφέστατα μπορείτε να λάβετε μέτρα για την προστασία του προσωπικού και των πελατών σας. Δεν μπορείτε να ελέγξετε την αναπόφευκτη κρίση στην οικονομία αλλά μπορείτε να μειώσετε τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής σας, χωρίς απολύσεις και χωρίς μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή υπηρεσιών σας. Οπωσδήποτε, μην αφήσετε το άγχος να σας καταβάλει. Συγκεντρωθείτε και βρείτε λύσεις, σε όσα προβλήματα έχουν λύσεις.

 

2. Σταθείτε με ειλικρίνεια, δίπλα στο προσωπικό σας

Είναι πολύ σημαντικό να μην καταλάβουν οι υπάλληλοι στην εταιρεία σας, ότι βρίσκεστε σε πανικό. Εξηγήστε τους με ειλικρίνεια τα δεδομένα και αναλύστε τους το σχέδιο της επιχείρησης για το μέλλον. Πείστε τους ότι είστε ικανός να αντιστρέψετε τα δεδομένα. Να είστε βέβαιοι ότι αν ένας υπάλληλος νιώθει ανασφάλεια σε σχέση με τη θέση εργασίας του, θα ψάξει για ασφάλεια κάπου αλλού.

 

3. Περιορίστε όσο δυνατό τα έξοδά σας

Αυτό το ζήτημα είναι αυτονόητο. Αποφύγετε όσα εταιρικά έξοδα μπορούν να περιμένουν. Περιορίστε όσα είναι περιτά. Σκεφτείτε όμως δυο και τρεις φορές πριν μειώσετε μισθούς σε υπαλλήλους. Αυτή είναι η στιγμή που σας έχουν ανάγκη και να είστε βέβαιος ότι θα το θυμούνται μετά.

 

4. Δράστε με ταχύτητα

Αν πρόκειται να ζητήσετε δάνειο στην τράπεζα, ή κυβερνητική βοήθεια, βιαστείτε. Πιέστε τους αρμόδιους να εγκρίνουν τα αιτήματά σας. Μην περιμένετε να γίνουν τα πράματα από μόνα τους.

 

5. Προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες

Ο Κάρολος Δαρβίνος έλεγε: «Δεν επιβιώνει το δυνατότερο είδος, ούτε το ευφυέστερο, αλλά το πιο ευπροσάρμοστο στις αλλαγές». Αυτή είναι η ευκαιρία να κάνετε αναβάθμιση στην επιχείρησή σας για να ανταποκρίνεται στη νέα εποχή και στα νέα δεδομένα. Μην αφήσετε τους ανταγωνιστές αλλά και την ίδια την εποχή να σας προσπεράσουν. Κάντε όλες τις απαραίτητες αλλαγές σήμερα. Μετατρέψτε την κρίση, σε ευκαιρία.

 

Κάντε like στο Page του Carierista στο Facebook για να μη χάνετε καμία αγγελία εργασίας άλλα και αρθρογραφία σχετική με θέματα καριέρας, εργασίας και επιχειρηματικότητας!

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?