Ακτίδα φωτός, επίθεση στον ιό, κρατική στήριξη και επαναπατρισμός


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 8 Απριλίου τις νέες αποφάσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με την κρίση του κορωνοϊού. Συνοψίζοντας τα όσα είπε ο ΠτΔ και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας τα μέτρα είναι τα εξής:

1. Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 30 Απριλίου χωρίς καμιά εξαίρεση για το Πάσχα.

2. Επιστροφή στην Κύπρο όσως εμπίπτουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες τις οποίες μπορείτε να δείτε στο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

3. Παράταση της κρατικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μέχρι τις 12 Ιουνίου.

4. Η κρατική στήριξη στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, θα συνεχιστεί για 4 μήνες και μετά τη 12η Ιουνίου.

5. Για εντοπισμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων αλλά και για να έχει η επιστημονική ομάδα μια πλήρη εικόνα της Κύπρου θα διεξαχθούν δειγματοληπτικές εξετάσεις σε κάθε επαρχία. Θα διεξαχθούν επίσης 20,000 εξετάσεις σε άτομα που ακόμα εργάζονται, αλλά και σε όσους και όσες επαναπατριστούν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι παρά την ακτίδα φωτός που άρχισε να αχνοφαίνεται, τα μέτρα θα συνεχιστούν για να μην κινδυνεύσουν ζωές.

Δείτε εδώ αυτούσιο το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

 

Κάντε like στο Page του Carierista στο Facebook για να μη χάνετε καμία αγγελία εργασίας άλλα και αρθρογραφία σχετική με θέματα καριέρας, εργασίας και επιχειρηματικότητας!

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?