Όλα τα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Εργασίας, μαζεμένα

Τα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού είναι τα πιο κάτω (πατήστε στους συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες):

Ειδικό Επίδομα Ασθενείας

Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών

Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων

Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης

Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης

Υποβολή Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού από Πιθανούς Δικαιούχους


Πέραν των πέντε (5) μέτρων, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαχειρίζεται και τα πιο κάτω μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού:

​1. Τροποποίηση του περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών Νόμου

Σκοπός του τροποποιητικού Νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών Νόμου, ώστε για τους οφειλέτες που είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών με δόσεις, η καταβολή των δόσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο να ανασταλεί και η περίοδος αποπληρωμής να επεκταθεί κατά δύο μήνες, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

2. Σχέδιο απολαβών εργαζομένων στα Απογευματινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας:
Καταβολή επιδόματος, το οποίο θα ισούται με πλήρεις απολαβές, σε περίπου 5.000 πρόσωπα που απασχολούνται σε Απογευματινά και βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Μουσικά Σχολεία, Αθλητικά Σχολεία, Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Επιμορφωτικά Κέντρα, προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα Τεχνικών Σχολών και το Πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης») και άλλα παρόμοια προγράμματα αγοράς υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.

3. Επέκταση της χρονικής περιόδου υποβολής ενστάσεων στις κοινωνικές ασφαλίσεις για τους αυτοεργοδοτούμενους για ένα μήνα μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 (λήγει 31 Μαρτίου 2020).

4. Δημιουργία κινητών συνεργείων για την εξυπηρέτηση απομονωμένων ηλικιωμένων και ευάλωτων προσώπων, έτσι ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τα αγαθά που έχουν ανάγκη. Σχετικές είναι οι ανακοινώσεις:

Σχέδιο λειτουργίας κινητών συνεργείων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού

Σχέδιο λειτουργίας κινητών συνεργείων στις Ορεινές Κοινότητες

 

Κάντε like στο Page του Carierista στο Facebook για να μη χάνετε καμία αγγελία εργασίας άλλα και αρθρογραφία σχετική με θέματα καριέρας, εργασίας και επιχειρηματικότητας!

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?