Μένουμε σπίτι σήμερα, για να έχουμε δουλειά αύριο

 

 

Ο Κορωνοϊός έκλεισε στο σπίτι 3,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους, τον μισό δηλαδή παγκόσμιο πληθυσμό.

 

Γιατί είναι τόσο επικίδυνος ο COVID-19

Ο Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) χαρακτηρίζεται από κάποια στοιχεία που τον κάνουν εξαιρετικά επικίνδυνο. Μεταδίδεται εύκολα, τα συμπτώματα αργούν να εκδηλωθούν με αποτέλεσμα ο ασθενής να μεταδίδει τον ιό χωρίς να το γνωρίζει και έχει πολύ ψηλότερη θνητότητα από τον ιό της γρίπης. Στην περίπτωση δε (όπως είδαμε με την Ιταλία) που υπάρξει μαζική διάδοση της νόσου σε μια περιοχή, ένα μέρος των ασθενών θα χρειαστεί να νοσηλευτούν και ένα μέρος αυτών θα χρειαστούν διασωλήνωση. Τα συστήματα υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλους αριθμούς με αποτέλεσμα η θνητότητα του ιού να ανεβαίνει κατά πολύ.

Μένουμε σπίτι για να έχουμε δουλειά την επόμενη μέρα

Το μεγάλο στοίχημα της Κύπρου είναι να αντέξει το σύστημα υγείας της χώρας μας και να κερδίσουμε χρόνο. Μέχρι τώρα και σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα πάμε σχετικά καλά. Κερδίζοντας χρόνο, θα δούμε σιγά σιγά τα κρούσματα να μειώνονται και σε κάποιο σημείο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα, με την ελπίδα πάντα να βρεθεί το εμβόλιο αλλά και φάρμακα αντιμετώπισης του ιού.

Χώρες όπως η Δανία και το Ισραήλ ξεκίνησαν ήδη να οργανώνουν το σχέδιο της ελεγχόμενης επιστροφής στην νέα εποχή που θα προκύψει. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και επικεφαλής του LSE Health, του μεγαλύτερου ερευνητικού οργανισμού του βρετανικού πανεπιστημίου, ο οποίος τώρα εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης του Covid-19 έκανε την εξής ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

Η επόμενη μέρα στην Κύπρο

Σύντομα και στη χώρα μας θα ξεκινήσουμε, αν όλα πάνε καλά, να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα.

Η Κύπρος, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τουριστική βιομηχανία, έχει τη δυνατότητα να τα πάει πολύ καλύτερα σε τουριστικές αφίξεις σε σύγκριση με χώρες ανταγωνίστριες, όπου για φέτος οι τουριστικές ροές θα μηδενιστούν, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, και η Τουρκία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι δυνατό η Κύπρος να κρατήσει ένα σημαντικό ποσοστό των διεθνών τουριστικών μετακινήσεων, που ελπίζουμε ότι δε θα μηδενιστούν, ιδιαίτερα στην κατηγορία του ακριβού και του νεανικού τουρισμού.

Η επιστροφή σε μερική κανονικότητα, η διάσωση της οικονομίας, η μη απώλεια των θέσεων εργασίας, η ζωή μας και η ζωή των αγαπημένων μας ανθρώπων, εξαρτάται από τη δική μας υπεύθυνη στάση αυτών των ημερών.

Μένουμε σπίτι τώρα, για να υπάρχει ελπίδα αύριο.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?