5 tips για να βρείτε δουλειά, χωρίς να έχετε προηγούμενη εμπειρία

 

Είμαστε σίγουροι ότι πολλές φορές διαβάζοντας την περιγραφή μιας θέσης εργασίας, το χαμόγελο σας σβήνει όταν διαβάζετε το σημείο "προηγούμενη εμπειρία απαραίτητη". Η ομάδα του Carierista.com συγκέντρωσε 5 tips που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη δουλειά που επιθυμείτε χωρίς να έχετε την εμπειρία που ζητούν οι εργοδότες.

 

1.Ψάξτε για εταιρείες που προσλαμβάνουν άτομα για πρακτική εξάσκηση ή για θέσεις σε χαμηλά στρώματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία.

Αυτές οι θέσεις που βέβαια δε θα προσφέρουν ιδιαίτερο οικονομικό όφελος, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για την καριέρα σας ή ακόμα και την απόκτηση μόνιμής θέσης στην εταιρεία αν οι εργοδότες μείνουν ικανοποιημένοι από σας.

 

2. Στείλτε το βιογραφικό σας ούτως ή άλλως.

Συνήθως οι εταιρείες στις αγγελίες περιγράφουν τον ιδανικό υποψήφιο. Πολλές φορές όμως προσλαμβάνουν κάποιον ή κάποια που δεν πληροί όλες τις προδιαγραφές της θέσης. Μπορεί ο Υπεύθυνος Πρόσληψης να δει κάτι στο βιογραφικό σας που να του κάνει εντύπωση: ο βαθμός του πτυχίου σας, ένα σεμινάριο που έχετε παρακολουθήσει ή ακόμα θα μπορούσε να έχετε αποφοιτήσει από το ίδιο πανεπιστήμιο. Φροντίστε να έχετε σωστά συμπληρωμένο το προφίλ σας στο Carierista, καθώς καθημερινά εκατοντάδες εταιρείες ψάχνουν για προσωπικό μέσω της ιστοσελίδας μας.

 

3. Δημιουργήστε ένα portfolio με προηγούμενες επιτυχίες σας, είτε ως μαθητής είτε ως φοιτητής, είτε ακόμα ως εθελοντής.

Όσο αφορά δημιουργικά επαγγέλματα, αυτό είναι το μόνο εύκολο. Θέλετε να σας προσλάβουν ως web designer; Δημιουργήστε εθελοντικά κάποια sites ώστε να φτιάξετε το portfolio σας. Θέλετε να ξεκινήσετε να αρθρογραφείτε σε μια ιστοσελίδα; Φτιάξτε το δικό σας blog. Δείξτε στο μελλοντικό εργοδότη σας πόσο αγαπάτε αυτό που κάνετε, πόσο εργατικοί είστε και πόσα έχει να κερδίσει αν σας προσλάβει, παρόλο που δεν έχετε την απαιτούμενη πείρα.

 

4. Βρείτε αρχικά μια οποιαδήποτε δουλειά, ακόμα και άσχετη με τα προσόντα σας.

Οι εταιρείες ζητούν την προηγούμενη εμπειρία από τους υποψηφίους και για λόγους που σχετίζονται με δεξιότητες που δεν έχουν άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη δουλειά. Το ομαδικό πνεύμα, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έγκαιρη άφιξη, και πολλά άλλα εξασκούνται μέσω οποιασδήποτε δουλειάς. Ένα ή δύο χρόνια εμπειρίας σε οποιαδήποτε θέση θα μπορούσε να είναι μια πολύτιμη εμπειρία για σας, που σε συνδυασμό με τις θεωρητικές σας δεξιότητες, θα μπορούσε να σας οδηγήσει στη δουλειά που ονειρεύεστε.

 

5. Δικτυωθείτε.

Επιδιώξετε να γνωρίσετε άτομα που σχετίζονται με τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Εκθέσεις εργασίας, ανοικτές εκδηλώσεις σε εταιρείες, συνέδρια και σεμινάρια θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Δημιουργήστε προφίλ στο Carierista. Στείλτε προσωπικό μήνυμα ή email στις εταιρείες. Γίνετε ορατοί στους υπεύθυνους ανθρωπίνου δυναμικού των εταιρειών.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?