5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε δουλειά

Νιώθετε ότι απλά παρατράβηξε λίγο η ρουτίνα, ή μήπως ήρθε τελικά η ώρα να βρείτε μια νέα δουλειά; Αν τα σημάδια που περιγράφουμε στο άρθρο ισχύουν, μάλλον ήρθε η ώρα να ξεσκονίσετε και να χρησιμοποιήσετε ξανά το βιογραφικό σας.

Υπήρξε κάποτε καιρός, που το σύνηθες ήταν οι εργαζόμενοι να ξεκινούσαν την καριέρα τους σε μια εταιρεία περνώντας δεκαετίες εκεί, προάγονταν και αφυπηρετούσαν στην ίδια εταιρεία. Σήμερα μια καλή σταδιοδρομία μπορεί να επιτευχθεί πηγαίνοντας από εταιρεία σε εταιρεία, χωρίς αυτό να φοβίζει τους εργαζομένους.

Βέβαια το να αλλάζεις δουλειές όταν είσαι στα ψηλά στρώματα μιας εταιρείας μπορεί να φαίνεται κάπως επίφοβο. Όσο πιο ψηλά είσαι στην ιεραρχία μιας εταιρείας σε κάνει να νιώθεις ότι δεν υπάρχουν εκείνες οι θέσεις που να πληρούν τις απαιτήσεις σου.

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις το κατά πόσον έχεις απλά πρόσκαιρα κουραστεί λίγο από τη δουλειά σου, ή αν έπρεπε από καιρό να έχεις ψάξει για νέο εργοδότη. Πιο κάτω παρουσιάζουμε κάποια σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις να ψάχνεις για νέα δουλειά (στο Carierista βέβαια!).


Το άγχος είναι το μόνιμό σου συναίσθημα

Όταν μισείς τη δουλειά σου, δεν κάνεις καλό ούτε στον εαυτό σου, ούτε στην εταιρεία σου. Επομένως, αν το να πηγαίνεις στη δουλειά σε γεμίζει με άγχος και απογοήτευση, μην το προσπεράσεις σαν κάτι που συμβαίνει σε όλους αλλά να το λάβεις σοβαρά υπόψη. Αν το άγχος φεύγει μόνο στη σκέψη ότι πλησιάζουν διακοπές ή ότι θα γίνεις ευτυχισμένος όταν αφυπηρετήσεις, τότε σίγουρα πάει να πει ότι είσαι έτοιμος για αλλαγή.


Έχεις μετατραπεί στην χειρότερη έκδοση του εαυτού σου

Το συσσωρευμένο εργασιακό άγχος με την πάροδο του καιρού, μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν με σένα. Όσο πιο απογοητευμένος είσαι με τον εργασιακό σου ρόλο, τόσο περισσότερο θα ενεργείς με τρόπους που είναι εντελώς ξένους προς εσένα.


Οι αξίες σου υποβαθμίζονται

Θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι η εταιρεία σου έχει εξελιχθεί σε μια διαφορετικού τύπου εταιρεία από τότε που προσελήφθης ή ότι εσύ έχεις εξελιχθεί σε ένα άτομο με διαφορετικές προτεραιότητες. Αν μια δουλειά σε φέρνει σε σύγκρουση με τις βασικές σου αξίες, τότε η συναισθηματική και σωματική καταπόνηση είναι βέβαιο ότι θα επέλθει. Αν για παράδειγμα νιώθεις ότι θέλεις να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου, αλλά το επάγγελμά σου απαιτεί να ταξιδεύεις όλη την ώρα, τότε σίγουρα αυτό θα σε φθείρει. Αν ακόμα είσαι άτομο που εκτιμάς την καινοτομία αλλά η εταιρεία σου δε στηρίζει τις νέες ιδέες, τότε θα καταλήξεις να νιώθεις ότι πνίγεσαι στο εργασιακό σου περιβάλλον.


Εργάζεσαι εκεί, πάνω από μια δεκαετία

Όταν είσαι σε ένα ρόλο για περισσότερο από δέκα χρόνια, ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθείς ότι μπαγιάτεψες, ότι έδωσες ότι είχες να δώσεις. Μπορεί να αισθανθείς ότι βάλτωσες και ότι τα πράγματα δεν προχωρούν. Αν όλα αυτά ισχύουν τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για αλλού.


Νιώθεις ότι έπαψες να εξελίσσεσαι

Αν αισθάνεσαι ότι η εταιρεία σου έπαψε να επενδύει στο να σε εξελίξει, ή ότι δε δέχεσαι ιδιαίτερη υποστήριξη για τις πρωτοβουλίες σου, είναι σημάδια ότι τα πράγματα έχουν παγώσει. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που έχεις καιρό να δεις τον μισθό σου να αυξάνεται. Εάν δεν έχεις λάβει αύξηση κατά τους τελευταίους 18-24 μήνες και δε διαφαίνεται αύξηση στο μέλλον, καλύτερα να αρχίσεις να ψάχνεις για αλλού. Συχνά, νέες θέσεις έρχονται με καλύτερους μισθούς.


Μην περιμένεις την απόλυτη μιζέρια

Το βάρος για την ανέλιξη στην καριέρα σου αλλά και της υποστήριξης από τους ανώτερούς σου, είναι σε σένα. Γι΄ αυτό αν δεν βλέπεις ανταπόκριση αλλά και μέλλον στην παρούσα εργασία σου, μην περιμένεις από μηχανής θεούς. Γίνε μέλος στο Carierista σήμερα. Ως μέλος μπορείς να δημιουργήσεις ηλεκτρονικά το προφίλ σου και να γίνεις ανιχνεύσιμος στους χιλιάδες εργοδότες που ψάχνουν για ικανά άτομα για την εταιρεία τους. Αναζήτησε επίσης, την ιδανική για σένα θέση εργασίας και με απλά βήματα και πολύ σύντομα στείλε το ενδιαφέρον σου. Στείλε προσωπικό μήνυμα σε εργοδότες που θεωρείς ότι θα ταίριαζες στην εταιρεία τους. Κυνήγησε την τύχη σου. Μην την περιμένεις να έρθει να σε βρει. Γίνε μέλος στο Carierista τώρα.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?