Η επιστήμη μίλησε: Τα πιο πετυχημένα παιδιά έχουν γονείς που κάνουν αυτά τα 5 πράγματα

Το να γίνεις γονιός είναι (σχετικά) εύκολο, το να να είσαι σωστός γονιός όμως, ειδικά στις μέρες μας με τα πιεστικά προγράμματα και το φόρτο εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.

Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, οι γονείς των πιο πετυχημένων παιδιών, κάνουν αυτά τα πέντε πράγματα.

 
1.Τους βάζουν όριο στο χρόνο που αφιερώνουν μπροστά από μια οθόνη

Το να αφήνεις ένα παιδί να κάθεται για ώρες μπροστά από μια οθόνη δεν είναι και το καλύτερο για την ανάπτυξη και την υγεία του. Έρευνα από την American Academy of Pediatrics (AAP)κατέδειξε ότι τα παιδιά που περνούσαν ώρες μπροστά στις οθόνες είχαν λιγότερο λειτουργικό εγκέφαλο.

 

2.Δεν τα χτυπούν

Η American Academy of Pediatrics εξηγεί ότι σύμφωνα με πλήθος ερευνών που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια, η σωματική βία έχει πολλές επιπτώσεις στα παιδιά, καθώς μπορεί να τα οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά ενώ αυξάνει και τον κίνδυνο για παρενέργειες στην πνευματική υγεία.

 

3. Είναι ζεστοί και τα αποδέχονται χωρίς να κατακρίνουν συνεχώς

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μητέρες. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Buffalo στη Νέα Υόρκη εξέτασαν περισσότερους από 140 έφηβους και διαπίστωσαν ότι όσοι/όσες είχαν μητέρες με τις οποίες είχαν καλές σχέσεις, οι οποίες δεν επέκριναν ούτε σύγκριναν τα παιδιά τους, ήταν περισσότερο πιθανό αυτά στο μέλλον να παρουσίαζαν μια πιο υγιή συμπεριφορά. Η ζωή των παιδιών χτίζεται πάνω στα θεμέλια της αρμονικής σχέσης που είχαν με τους γονείς του.

 

4. Φροντίζουν ώστε τα παιδιά τους να κοιμούνται όσο πρέπει

Ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις των γονιών 49050 παιδιών ηλικίας από 6 ως 17. Σύμφωνα με την AAP, ικανοποιητικός ύπνος σημαίνει τουλάχιστον 9 ώρες για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τουλάχιστον 8 ώρες για έφηβους ηλικίας 13-17. Η έρευνα κατέδειξε ότι τα παιδιά που δε κοιμούνταν όσο έπρεπε είχαν χειρότερη επίδοση στο σχολείο, έδειχναν λιγότερο ενδιαφέρον να δοκιμάσουν νέα πράγματα, ενώ δεν έδειχναν ιδιαίτερη ψυχραιμία όταν αντιμετώπιζαν μια πρόκληση.

 

5. Παίζουν με τα παιδιά τους

Η Ωκυτοκίνη είναι μια κρίσιμη ορμόνη όσον αφορά στην πνευματική υγεία των παιδιών. Εκκρίνεται όταν οι άνθρωποι έχουν οπτική επαφή ή όταν αγκαλιάζονται. Έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς και κυρίως οι μητέρες, αφιέρωναν χρόνο για να παίξουν μαζί τους όταν ήταν βρέφη, είχαν αυξημένες εκκρίσεις ορμονών όταν μεγάλωναν, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν τις θετικές αντιδράσεις αυτής της σημαντικής για την ευτυχία μας ορμόνης.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?