Τα 12 πράγματα που δεν πρέπει να έχει ένα βιογραφικό - Μειώνουν τις πιθανότητες πρόσληψης

 

Οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις στις εταιρείες, λόγω φόρτου εργασίας δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο στην λεπτομερή εξέταση του κάθε βιογραφικού που λαμβάνουν. Συνήθως το πρώτο σκανάρισμα των βιογραφικών δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα δευτερόλεπτα για το καθένα και, γι' αυτό αν θέλετε να περάσετε στην επόμενη φάση, φροντίστε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό  βιογραφικό.

Στο άρθρο παρουσιάζονται 12 πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να περιλαμβάνονται σε ένα Βιογραφικό Σημείωμα.

 

1.Ασχετες επαγγελματικές εμπειρίες

Μπορεί το καλοκαίρι του 1998, πριν τις σπουδές σου, να ήσουν υπεύθυνος για τα θαλάσσια σπορ στην Αγία Νάπα. Αν όμως η θέση για την οποία εκδηλώνεις ενδιαφέρον, είναι αυτή του Λογιστή λόγου χάριν, η εμπειρία στην Αγία Νάπα είναι άσχετη και δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη.

2. Προσωπικά δεδομένα

Μη συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας, προσωπικά δεδομένα, τα οποία δε χρειάζεται να γνωρίζει ο εργοδότης σας, όπως οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, η οικογενειακή σας κατάσταση ή ο αριθμός της ταυτότητάς σας.

3. Τα χόμπι σας

Αν δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά για την οποία ενδιαφέρεστε, μην τα προσθέσετε. Δεν ενδιαφέρουν τα άτομα που διαβάζουν το βιογραφικό σας.

4. Την ακριβή σας διεύθυνση

Κανείς δε χρειάζεται να ξέρει τη διεύθυνσή σας (και για λόγους ασφάλειας και προσωπικών δεδομένων).

5. Εκωφαντικά ψέματα

Αν ρωτήσετε τους HR των εταιρειών, θα έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες ατόμων που στην προσπάθεια τους να τραβήξουν το ενδιαφέρον, ψεύδονταν για τα προσόντα τους, την προηγούμενη τους εμπειρία και παλαιότερές τους διακρίσεις. Η Κύπρος είναι μικρός τόπος. Να είστε σίγουροι ότι στο τέλος, η αλήθεια θα φανερωθεί.

6. Τα ενδιαφέροντα σας

Δεν τους νοιάζει ποιος τραγουδιστής σας αρέσει, ούτε ποιο συγγραφέα διαβάζετε.

7. Αστεία ή απρεπή email

Αν το email σας είναι pinw_mpires24@gmail.com αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να στείλετε το βιογραφικό σας από κάποιο άλλο, σοβαρότερο email για προφανείς λόγους.

8. Γραμματοσειρές παλαιότερων εποχών

Μη χρησιμοποιείτε Times New Roman και serif γραμματοσειρές. Χρησιμοποίησe την Arial που είναι περισσότερο της εποχής μας. Πρόσεξε επίσης το μέγεθος των γραμμάτων.

9. Τους λόγους που αποχωρήσατε από την προηγούμενη σας εργασία

Δε χρειάζεται να αναφέρετε τους λόγους αποχώρησής σας μέσα στο βιογραφικό σας. Θα βρείτε την ευκαιρία να το κάνετε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

10. Τους βαθμούς στο απολυτήριό σας.

Εκτός και αν αριστεύσατε στο Λύκειο με ένα γεμάτο είκοσι, δε χρειάζεται να παραθέσετε τους βαθμούς του σχολείου σας στο βιογραφικό σας.

11.Τη γνώμη σας, αντί για γεγονότα

Μην προσπαθήσετε να πουλήσετε τον εαυτό σας με επίθετα που περιγράφουν τον εαυτό σας όπως "εξαιρετικός πωλητής". Αντί αυτού αναφέρετε με νούμερα πόσο βοηθήσατε την εταιρεία σας στην αύξηση των πωλήσεων της.

12. Γραμματικά ή συντακτικά λάθη

Μην αδικήσετε τον εαυτό σας παρουσιάζοντας ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη στο βιογραφικό σας. Δείξτε το βιογραφικό σας σε κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης σας για να διπλοτσεκάρετε για τυχόν λάθη που μπορεί να σας στοιχίσουν την πρόσληψη.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Για τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις χρηστών και εταιρειών πάτησε εδώ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?