Ποια λέξη με τρία γράμματα, μπορεί να σε κάνει πραγματικά επιτυχημένο;

 

Όταν σκέφτεστε μερικούς από τους πιο επιτυχημένους CEOs, είναι φυσικό να αναρωτιέστε πώς έχουν χρόνο για όλα αυτά. Ο Warren Buffett (τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) φέρεται να διαβάζει 500 σελίδες από βιβλία ημερησίως.

Ο Steve Jobs ίδρυσε την Apple και την κατέστησε τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, αλλά μετάτρεψε επίσης μια εταιρεία 5 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Pixar σε μια εταιρεία ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν ανέλαβε CEO.

Ο Elon Musk είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX ταυτόχρονα.

Πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να πετυχαίνουν όλα αυτά τα πράγματα στις ίδιες 24 ώρες που έχουμε όλοι οι άνθρωποι καθημερινά; Σύμφωνα με τον Warren Buffett, όλα καταλήγουν σε ένα μικρό πράγμα:

«Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων ανθρώπων και πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι λένε σχεδόν σε όλα  ΟΧΙ».

 

Διαβάσατε σωστά
Το να λέτε όχι, είτε αυτό είναι σε ένα πελάτη, ή σε μια πρόταση συνεργασίας, είτε σε μια επιχειρηματική ιδέα, εξαλείφει τους περισπασμούς και σας επιτρέπει να εστιάσετε στα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Και αυτό δεν είναι καθόλου απλό.

Ο Steve Jobs είπε όχι σε ένα πτυχίο κολεγίου μετά από μόλις έξι μήνες, σε μια εποχή που το να παραιτηθείς από τις σπουδές σου δεν ήταν κάτι τόσο απλό. Παρ 'όλα αυτά, ο ίδιος εξηγούσε ότι η απόφαση του εκείνη, του επέτρεψε να επικεντρωθεί στα πράγματα για τα οποία ήταν παθιασμένος, λέγοντας: «Τη στιγμή που σταμάτησα, μπορούσα πλέον να σταματήσω να παρακολουθώ τα απαιτούμενα μαθήματα που δεν με ενδιέφεραν και άρχισα να παρακολουθώ άλλα πράγματα που μου φαινόντουσαν πολύ πιο ενδιαφέροντα». Ένα από τα νέα πράγματα που ξεκίνησε να παρακολουθεί ήταν μαθήματα καλλιγραφίας, τα οποία χρειάστηκε 10 χρόνια αργότερα κατά τον σχεδιασμό του Macintosh!

Αρχίστε να λέτε όχι
Όπως επισημαίνει ο Jobs, «είμαι το ίδιο περήφανος για τα πράγματα που δεν έκανα, όσο και για τα πράγματα που έκανα».

Όταν εμπλέκεστε σε πάρα πολλά έργα και ευθύνες, είναι πιθανό να τα παρατήσετε όλα ή να μην είστε τόσο αποδοτικός όσο θα μπορούσατε.

Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε μια λίστα με τις 10 κορυφαίες προτεραιότητες στη ζωή σας.

Τώρα διαγράψτε τις τελευταίες εφτά.

Δώστε όλη σας την ενέργεια σε αυτά που πραγματικά μετρούν.

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Για τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις χρηστών και εταιρειών πάτησε εδώ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?