7 τρόποι για να δείξετε στο προσωπικό σας ότι αναγνωρίζετε τη δουλειά που κάνουν

 

Οι υπάλληλοι στις εταιρείες, χρειάζονται περισσότερα και πιο ουσιαστικά πράγματα από έναν μισθό για να παρουσιάζουν τον καλύτερό τους εαυτό στη δουλειά. Θέλουν να ξέρουν ότι βλέπετε την αξία τους ως άτομα αλλά και στην εργασία που επιτελούν. Στο άρθρο παρουσιάζονται εφτά τρόποι για να δείξετε στους ανθρώπους σας, ότι νοιάζεστε για αυτούς:

1. Δείξτε ενδιαφέρον.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τις δυνατότητες των υπαλλήλων σας, τι έχουν κάνει σε προηγούμενους ρόλους και τι κάνουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Για να δημιουργήσετε ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης και να δείξετε πόσο εκτιμάτε τους ανθρώπους σας, φροντίστε να ξέρετε όχι μόνο το τι έχουν κάνει, αλλά και το ποιοι είναι. Ενδιαφερθείτε για την προσωπική και όχι μόνο για την επαγγελματική τους ζωή. Επιδιώξτε να οικοδομήσετε μια καλύτερη σχέση αναπτύσσοντας πραγματικό ενδιαφέρον για το ποιοι είναι ως άνθρωποι.

2. Παρέχετε τακτική, εποικοδομητική ανατροφοδότηση.

Για να βοηθήσετε τους ανθρώπους σας να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, φροντίστε να τους παρέχετε ανατροφοδότηση για την εργασία τους. Μην περιμένετε την ετήσια αξιολόγηση για να τους μιλήσετε για την ποιότητα της δουλειάς τους. Η ανατροφοδότηση είναι το καύσιμο που θα δώσει στους υπαλλήλους σας την ενέργεια να θέλουν να επιμορφωθούν και να αναπτύξουν περισσότερες δεξιότητες.

3. Επενδύστε σε αυτούς.

Μάθετε τι χρειάζονται για να πετύχουν και να τους δώστε τους το χρόνο και τα μέσα που χρειάζονται για να το κάνουν. Συνεργαστείτε με το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας ή κάντε τη δική σας προσωπική έρευνα και μάθετε τι ευκαιρίες επιμόρφωσης υπάρχουν για το προσωπικό σας. Ξοδέψτε λεφτά για να φροντίσετε οτι οι άνθρωποί σας θα επιμορφωθούν. Να είστε σίγουροι ότι η επένδυση στο προσωπικό, αποτελεί την καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης.

4. Μη φοβάστε ότι θα σας ξεπεράσουν ή ότι θα φύγουν από τη δουλειά.

Κανένας ηγέτης δεν θέλει να χάσει τους καλύτερους υπαλλήλους του. Κανένας ηγέτης όμως, δεν μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα των καλών του υπαλλήλων. Βοηθώντας τους να εξελιχτούν - ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν την ομάδα του, αποτελεί σημάδι ενός μεγάλου ηγέτη, ο οποίος ούτε ζηλεύει, ούτε περιορίζει, ούτε μπαίνει εμπόδιο στις ενέργειες ενός ικανού υπαλλήλου στη δουλειά.

5. Καθορίστε σαφείς, μετρήσιμες προσδοκίες.

Για να επιτύχει το προσωπικό σας, χρειάζεται μια σαφή κατανόηση του τι πρέπει να κάνει και πώς θα αξιολογηθεί η επιτυχία του. Στον δυναμικό κόσμο της εργασίας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρέχετε τακτικές ενημερώσεις για την πορεία της δουλειάς του προσωπικού.

6. Βρείτε χρόνο για αυτούς.

Είστε απασχολημένοι. Ίσως διαχειρίζεστε μια πολύ μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Σίγουρα είναι δύσκολο να αφιερώσετε χρόνο σε κάθε άτομο στην εταιρεία σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τους υπαλλήλους να γνωρίζουν ότι είστε εκεί για εκείνους. Τα μίτινγκς με ολόκληρη την ομάδα δεν αρκούν. Βρείτε χρόνο για να τους συναντήσετε τον καθένα ξεχωριστά και όσο το δυνατόν συχνότερα και όταν το κάνετε να είστε πλήρως αφοσιωμένοι στο άτομο που έχετε απέναντί σας και σε τίποτε άλλο (υπολογιστή, κινητό κτλ).

7. Αναγνωρίστε τους δημόσια.

Πιθανόν να επαινείτε τα επιτεύγματα των υπαλλήλων σας σε κατ'ιδίαν συναντήσεις μαζί τους. Για να δώσετε στον έπαινο ακόμα μεγαλύτερη αξία, κάντε το μπροστά από άλλους, ενδεχομένως και μπροστά σε ανωτέρους που θέλουν να εντυπωσιάσουν.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?