Γιατί μια επιχείρηση πρέπει να δίνει καλούς μισθούς

 

Οι μισθοί των εργαζομένων αποτελούν μια κρίσιμη επιχειρηματική απόφαση που λαμβάνουν οι ηγέτες των επιχειρήσεων και οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη: τα τρέχοντα και μελλοντικά έσοδα της εταιρείας, τη δυνατότητα τα λεφτά που ξοδεύονται στους μισθούς να επενδύονταν κάπου αλλού και πολλά άλλα.

Οι υπάλληλοι όμως είναι αυτοί που οδηγούν μια επιχείρηση μπροστά, οπότε αν το εισόδημά τους επηρεάζει την παραγωγικότητά τους τότε αυτό θα επηρεάσει άμεσα και την επιτυχία της εταιρείας.

Είναι επομένως λογικό, οι εργοδότες να πρέπει να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους περισσότερο από τους μέσους μισθούς του εκάστοτε κλάδου. Πιο κάτω παρουσιάζονται 7 λόγοι για τους οποίους το να πληρώνει τελικά μια εταιρεία καλούς μισθούς θα ενισχύσει την απόδοσή της και θα μειώσει το κόστος της.

1. Προσέλκυση ταλαντούχων υπαλλήλων
Αν καλοπληρώσεις θα προσελκύσεις τους άριστους σε κάθε τομέα. Οι οποίοι θα σου προσφέρουν ποιοτικότερη εργασία με άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση της εταιρείας.

2. Μεγέθυνση προσδοκιών
Πληρώνοντας το προσωπικό υψηλούς μισθούς, ουσιαστικά τους λες ότι περιμένεις από αυτούς ανάλογη απόδοση. Σίγουρα ένας καλός μισθός δεν αποτελεί πάντα το καλύτερο κίνητρο για έναν υπάλληλο αλλά σίγουρα βοηθά. Αποτελεί σίγουρα μια έξτρα ώθηση για τους υπαλλήλους να προσπαθήσουν περισσότερο για να δείξουν ότι αξίζουν αυτά τα λεφτά.

3. Employer of Choice
Οι υψηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι, συνήθως είναι και πιο χαρούμενοι στη δουλειά τους. Αυτό θα δημιουργήσει ένα καλό όνομα στον εργοδότη στον κύκλο των επιχειρήσεων. Με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι καλοί υπάλληλοι να θέλουν να εργοδοτηθούν σε μια εταιρεία που είναι Employer of Choice.

4. Οι υπάλληλοι δεν θέλουν να φεύγουν
Οι εταιρείες δε θέλουν να χάνουν τους καλούς υπαλλήλους τους. Ένας καλά αμειβόμενος υπάλληλος είναι δυσκολότερο να φύγει από κάποιον άλλο. Οι εταιρείες χάνουν χρόνο και χρήμα προσπαθώντας να εκπαιδεύσουν καινούριους υπαλλήλους οι οποίοι προσλαμβάνονται συνεχώς για να αντικαθιστούν άτομα που αποχωρούν από μια θέση.

5. Οι υπάλληλοι είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους
Τα λεφτά, ειδικά στις μέρες μας, είναι πηγή άγχους. Όταν ένας εργαζόμενος είναι καλυμμένος οικονομικά θα μπορεί να συγκεντρωθεί περισσότερο στη δουλειά του και στην προσπάθεια για επίτευξη των σκοπών της εταιρείας.

6. Ένας καλός μισθός είναι και δίκαιος μισθός
Το να πληρώνεις καλά έναν άνθρωπο που δίνει το είναι του για την επιχείρησή σου είναι μια δίκαιη και ηθική πράξη. Δείχνεις με αυτό τον τρόπο την εκτίμηση σου στο προσωπικό που σε βοηθά να εκπληρώνεις τους στόχους σου.

7.Θα χρειάζεσαι λιγότερο προσωπικό
Δύο ταλαντούχοι εργαζόμενοι μπορούν να παράξουν ποιοτικότερο έργο από τρεις ατάλαντους. Αυτό θα σε βοηθήσει και να εξοικονομήσεις κάποια λεφτά αλλά και να αναβαθμίσεις το προϊόν ή τις υπηρεσίες σου.

 

Το φτηνό είναι το ακριβό
Στο τέλος της ημέρας, αν και οι αυξήσεις των μισθών είναι κάτι επώδυνο για μια εταιρεία, θα αποδεικτεί ότι βοήθησαν περισσότερο την επιχείρηση. Η αύξηση στους μισθούς είναι μια ασφαλής επένδυση για την ανάκαμψη και την πρόοδο μιας εταιρείας που επιθυμεί να πρωταγωνιστεί στην επιχειρηματική κοινότητα.

 

 

 

Για να δείτε όλες τις θέσεις εργασίας στην Κύπρο, πατήστε ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για εργασία στην Κύπρο, εγγραφείτε δωρεάν στο Carierista ως χρήστης ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για προσωπικό στην Κύπρο, εγγραφείτε δωρεάν ως εργοδότης ΕΔΩ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?