Αχαριστία στη δουλειά: 5 χαρακτηριστικά του αχάριστου αφεντικού

 

«Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος». Το είχαν πει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, χιλιάδες χρόνια πριν. Και είχαν δίκαιο. Η αχαριστία στους εργασιακούς χώρους είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

Μια αχάριστη ηγεσία σε έναν οργανισμό αποτελεί παθογένεια που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην απόδοση των εργαζομένων και εν γένει στη λειτουργία της εταιρείας. Ένας ηγέτης που δεν λέει ένα ευχαριστώ, που δε δείχνει έμπρακτα την αναγνώριση προς το προσωπικό του, είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Αφού πρώτα οδηγήσει τους ανθρώπους του στην εθελούσια έξοδο.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά ενός αχάριστου αφεντικού;

1. Δε γνωρίζουν τις ικανότητές των υπαλλήλων τους

Η ευθύνη του ηγέτη είναι να γνωρίζει πλήρως τις δυνατότητες του προσωπικού του για να μπορεί να τους αξιοποιήσει στο έπακρον. Εάν δεν γνωρίζει αρκετά καλά τους υπαλλήλους του, πώς θα μπορέσει να τους καθοδηγήσει σωστά; Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι οι ίδιοι - και ένας σοφός ηγέτης γνωρίζει, ότι για να πάρει την μεγαλύτερη απόδοση και δέσμευση από τους υπαλλήλους του, πρέπει να αγκαλιάσει τις ιδιαιτερότητες του καθενός και να τις ενεργοποιήσει έτσι ώστε η ομάδα να λειτουργεί αποτελεσματικά και με αρμονία.
Εάν ο ηγέτης δεν γνωρίζει με επάρκεια τους υπαλλήλους του, πώς μπορεί να είναι πραγματικά ευγνώμων για το τι συνεισφέρει ή τι θα μπορούσε να συνεισφέρει ένας υφιστάμενος αν του διδόταν η ευκαιρία; Οι εργαζόμενοι σέβονται τους ηγέτες που μπορούν να δώσουν μια αντικειμενική αξιολόγηση της συνεισφοράς τους και, το τι αυτή σημαίνει για την εταιρεία.

2. Θεωρούν δεδομένες τις επιτυχίες ενώ δε συγχωρούν τις κακές στιγμές

Ένα αχάριστο αφεντικό θεωρεί υποχρέωσή σου να είσαι αποτελεσματικός. Θεωρεί δεδομένο ότι θα εργάζεσαι ώρες πέραν του ωραρίου σου. Δεν αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά που θεωρεί δεδομένα γίνονται με προσωπικές θυσίες του εργαζομένου, ο οποίος στερείται προσωπικού και οικογενειακού χρόνου για να ανταποκριθεί στις πάντα ψηλές απαιτήσεις του αφεντικού. Όταν βέβαια συμβεί κάποιο λάθος στη δουλειά, ή κάποια μέρα ο υπάλληλος πρέπει να φύγει γρηγορότερα από τη δουλειά ή ακόμα το πιο απλό, να φύγει με άδεια, αντιμετωπίζει το επικριτικό βλέμμα του αφεντικού που, μπορεί να μην το λέει, αλλά φροντίζει να δείχνει την απογοήτευσή του.

3. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το εργασιακό περιβάλλον

Οι υπάλληλοι αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σε ένα εργασιακό χώρο. Όλες οι πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να εργάζονται σε χώρους άνετους και όμορφους. Σε χώρους που να απευθύνονται σε ανθρώπους του 21ου αιώνα. Ένα αφεντικό που δε φροντίζει να παρέχει στους εργαζομένους του όλες τις ανέσεις για να λειτουργούν αποτελεσματικά, το κάνει γιατί δεν τον ενδιαφέρει το αίσθημα ικανοποίησης του προσωπικού του.

4. Συζητούν μόνο για τη δουλειά

Προφανώς και στους εργασιακούς χώρους, προέχει η δουλειά. Υπάρχουν όμως και οι ανθρώπινες στιγμές. Οι εργαζόμενοι έχουν την ανάγκη να αισθάνονται ότι ο εργοδότης τους, δεν τους βλέπει σαν μηχανές. Ένας υπάλληλος θα εκτιμήσει μια φιλική συζήτηση με το αφεντικό του και σίγουρα θα θέλει δίπλα του τον προϊστάμενό του σε δύσκολες προσωπικές του στιγμές. Ένας αχάριστος ηγέτης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον υπάλληλο ως άνθρωπο, αλλά αναμένει πάντα από αυτόν, την ίδια εξαιρετική επίδοση.

5. Πολύ περήφανοι να πουν "ευχαριστώ"

Πολλοί ηγέτες δεν έχουν το χρόνο να πουν "ευχαριστώ". Όταν οι ηγέτες δεν λένε "ευχαριστώ" είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι ευγνώμονες - ή τουλάχιστον δεν το δείχνουν. Η επιλογή των σωστών λέξεων από ένα ηγέτη μπορεί να αλλάξει το εργασιακό περιβάλλον ενός οργανισμού.
Δυστυχώς, πολλοί ηγέτες πιστεύουν ότι λέγοντας ευχαριστώ, αυτό μειώνει τη δύναμή τους - ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Χωρίς βέβαια να γίνεται κατάχρηση του "ευχαριστώ" η χρήση του στους χώρους εργασίας δίνει τη δύναμη στο προσωπικό να συνεχίσει την καλή δουλειά.

Εν κατακλείδει, ένα αχάριστο αφεντικό προκαλεί τεράστια προβλήματα στους υπαλλήλους. Δημιουργεί με την αχαριστία του ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον που δεν ευνοεί την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία ενός οργανισμού. Μπορεί να φτάσει τους υπαλλήλους της εταιρείας κοντά στο Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης.

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Για τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις χρηστών και εταιρειών πάτησε εδώ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?