10 ταινίες για το κυνήγι της επαγγελματικής επιτυχίας

Ο COVID-19 είναι στην Κύπρο και εμείς όλοι και όλες πρέπει να παραμείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία στο σύνολό της.  

Στο Carierista, συγκεντρώσαμε τις 10 καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ και έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα για να σας γεμίσουν τις ώρες που θα περάσετε στο σπίτι. 

 
1.The Pursuit Of Happyness | Το Κυνήγι Της Ευτυχίας

O Κρις Γκάρντνερ είναι ένας ταλαντούχος πωλητής, ο οποίος παλεύει καθημερινά για να συντηρήσει οικονομικά την οικογένειά του. Τα πράγματα τού έρχονται στραβά και κάποια στιγμή βρίσκεται χωρίς διαμέρισμα και χωρίς σύζυγο, μια που αυτή δεν αντέχει την οικονομική πίεση και τον εγκαταλείπει. Μόνος υπεύθυνος για τον γιο του, κυνηγάει το αμερικανικό όνειρο την ημέρα, ενώ το βράδυ βρίσκει καταφύγιο για τον ίδιο και το παιδί του σε σταθμούς λεωφορείων και σε άσυλα απόρων. Ωστόσο, δεν σταματά ούτε μία στιγμή να είναι ένας τρυφερός πατέρας και να τιμά την εμπιστοσύνη του γιου του.

 

2. The Aviator | Ιπτάμενος Κροίσος

Βιογραφική ταινία του Howard Hughes, ενός από τους πιο εκκεντρικούς αλλά συνάμα φιλόδοξους αμερικανούς μεγιστάνες που έζησαν ποτέ. Η ταινία εστιάζεται χρονικά στα βήματά του ως παραγωγός του “Hell’s Angels” και κατόπιν της υπέρμετρης φιλοδοξίας του να κυριαρχήσει στον χώρο της αεροπορίας. Παράλληλα, τον ακολουθούμε στην προσωπική του ζωή και τις σχέσεις του με την Katharine Hepburn, την Ava Gardner και σχεδόν...όλες τις γυναίκες του Hollywood του ’30 και ’40.

 

3. Wolf of Wall Street | Ο Λύκος της Wall Street

Ο Τζόρνταν Μπέλφορντ ήταν μια άρρωστη διάνοια, που με το παρατσούκλι «ο λύκος της Γουόλ Στριτ» πετύχαινε σε κάθε απάτη που έβαζε μπρος. Ένας ενεχυροδανειστής που δεν μπορούσε να κρατήσει όρθια την οικογένεια του, αλλά αντιπροσώπευε το αμερικανικό όνειρο τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου. Όταν, όμως, πήγαν να τον εμπλέξουν σε μια τεράστια απάτη με ασφάλειες, στην οποία εμπλέκονταν και η μαφία, η άρνηση του να συνεργαστεί με τις αρχές, τον οδήγησε σε είκοσι μήνες φυλάκισης.

 

4. The social network

Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα. Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία… Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.

 

5. Jobs

Η ιστορία του Στιβ Τζομπς από το 1971 και τα φοιτητικά του χρόνια, ως το 2000. Μέσω της εταιρίας που ίδρυσε, την Apple, ο Τζομπς κατάφερε να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε την τεχνολογία και την ψυχαγωγία.

 

6. The founder | Ο Ιδρυτής μιας Αυτοκρατορίας

Ένας πωλητής από το Ιλινόις, ο Ρέι Κροκ, συναντά τους αδελφούς Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ, οι οποίοι διευθύνουν ένα χαμπουργκεράδικο στη Νότια Καλιφόρνια της δεκαετίας του 1950. Ο Κροκ πετυχαίνει να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης τους. Κανείς φυσικά δεν θα περίμενε πως το 1961 αυτή θα ήταν μία από τις πλουσιότερες επωνυμίες στον πλανήτη, τα γνωστά φαστ-φουντ McDonald`s.

 

7. The big short | Το Μεγάλο Σορτάρισμα

Στα τέλη του 2008, έσκασε η φούσκα της αμερικανικής κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών, που παρέσυρε στο διάβα της κυβερνήσεις και υπόγειες διασυνδέσεις. Τέσσερις outsider μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού τους κι ένας τραπεζίτης που απλά αξιοποίησε προς ίδιον όφελος μια πληροφορία) διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας.

 

8. Catch me if you can | Πιάσε Με Αν Μπορείς

Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της αυτοβιογραφίας του Frank Abagnale Jr., του ανθρώπου που πλαστογράφησε επιταγές συνολικής αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων και υποδύθηκε τον πιλότο, το γιατρό και το δικηγόρο, πριν καν τελειώσει το λύκειο.

 

9. Wall Street | Γουώλ Στρητ

Στον κόσμο της Γουόλ Στριτ επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Περιουσίες χάνονται ή κερδίζονται μέσα σε λίγες ώρες, σε ένα παιχνίδι όπου πάντα επικρατούν οι πιο αδίστακτοι. Ένας φιλόδοξος νεαρός χρηματιστής, ο Μπαντ Φοξ, θα βρεθεί μπροστά σε ηθικό αδιέξοδο όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Γκόρντον Γκέκο, έναν θρύλο του χρηματιστηρίου, έναν άνθρωπο που δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα.

 

10. The Devil Wears Prada | Γουώλ Στρητ

Η Μιράντα Πρίστλι είναι μια δυναμική γυναίκα, εκδότρια ενός μεγάλου περιοδικού μόδας. Η Άντι είναι μια αγαθή νεαρή κοπέλα, που έχει μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο. Οι δυο γυναίκες θα γνωριστούν όταν η Άντι θα ξεκινήσει να εργάζεται στα γραφεία του περιοδικού ως βοηθός της Μιράντα. Η σχέση τους θα αποδειχτεί κάθε άλλο παρά ειρηνική, αφού η αυταρχική Μιράντα θα κάνει τη ζωή πατίνι στο κορίτσι, που προσπαθεί με τα μέσα που διαθέτει να επιβιώσει στο νέο της περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα και να ανταπεξέλθει στις απίθανες απαιτήσεις της νέας της αφεντικίνας.

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?