Εννιά στους δέκα υπαλλήλους που παραιτούνται, το κάνουν εξαιτίας ενός κακού αφεντικού

 

Γιατί οι εργαζόμενοι παραιτούνται από τις δουλειές τους;

Υπάρχουν πολλές αιτίες: τα λεφτά, οι ώρες εργασίας, η έλλειψη ενδιαφέροντος και πολλές άλλες. Ο κυριότερος όμως λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους να λάβουν αυτή τη σημαντική απόφαση, είναι το γεγονός ότι έχουν κουραστεί να εργάζονται για ένα κακό αφεντικό.

Πολλές φορές οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βάλουν στην άκρη πολλά αρνητικά της δουλειάς τους, προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν για ηγέτες τους οποίους εκτιμούν και αναγνωρίζουν. Όταν όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τότε δεν υπάρχει λόγος για έναν δυσαρεστημένο υπάλληλο να παραμείνει στην εργασία του.

Εννιά στις δέκα φορές, όταν ένας υπάλληλος λέει ότι φεύγει για περισσότερα χρήματα, αυτό δεν αποτελεί την αλήθεια. Απλά είναι άβολο γι' αυτούς να πουν την αλήθεια.

Μπορεί κάποιος να πει ότι αυτή η διαπίστωση είναι κάπως υπερβολική, σίγουρα όμως δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι ένα ασυνείδητο ή/και ανίκανο αφεντικό, απέχει πολύ από το να γίνει ο ηγέτης που οι εργαζόμενοι θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό γι' αυτόν. Εάν διαχειρίζεστε έναν οργανισμό ή μια εταιρεία, οι αξίες και οι ενέργειές σας πρέπει να καθοδηγούν και να εμπνέουν την ομάδα σας. Όταν αποτύχετε σ' αυτό, θέτετε έναν χαμηλό πήχη παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας στην κουλτούρα της εταιρείας.

Τι κάνει όμως το σωστό ηγέτη; Μάθετε περισσότερα εδώ!

Για να δείτε όλες τις θέσεις εργασίας στο Carierista πατήστε ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για εργασία εγγραφείτε δωρεάν ως χρήστης ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για προσωπικό εγγραφείτε δωρεάν ως εργοδότης ΕΔΩ

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?