Τι δεν πρέπει να ποστάρουμε στο Facebook και στο Instagram

 

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για προσλήψεις μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Τις τελευταίες ημέρες όμως δημοσιεύματα στον τύπο κάνουν λόγο για απολύσεις λόγω του Facebook, του Twitter, του Instagram και του Youtube.

Νομίζετε υπερβάλλουμε; Κι όμως συμβαίνει. Υπάρχουν παραδείγματα ατόμων που ενώ ήταν με άδεια ασθενείας, άρχισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους από ταξίδια ή βραδινές εξόδους. Πώς περιμένετε να αντιδράσουν οι εργοδότες σε τέτοιες περιπτώσεις;

Την πόρτα της εξόδου θα σας δείξει και αν αντιληφθεί ότι σχολιάζετε αρνητικά αυτόν, την εταιρία ή τους συναδέλφους σας, δημοσίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μπορεί μέχρι σήμερα μέσα από τα social media να περιγράφατε τις καθημερινές σας συνήθειες, τις καλές και τις κακές σας στιγμές μέσα στην ημέρα, διακωμωδώντας ότι σας συμβαίνει χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να κινδυνεύετε από κανέναν, πλέον, όμως η έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποβεί μοιραία για την καριέρα σας. Οι εργοδότες έχουν αρχίσει να παίρνουν σοβαρά την ιστορία του facebook και του twitter και να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των εργαζομένων τους μέσα από τα δηλώσεις που κάνουν σ' αυτές τις ιστοσελίδες.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι εργοδότες άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα για να πειθαρχήσουν τη στάση του προσωπικού τους στα social media. Σύμφωνα με τις έρευνες, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να απολυθείς λόγω κακής συμπεριφοράς στα social media είναι:

  • Τα αρνητικά σχόλια των χρηστών για την εταιρεία τους
  • Οι εμπιστευτικές πληροφορίες που μπορεί να διαρρεύσετε δημοσίως για την εταιρία σας
  • Οι βρισιές κατά των πελατών ή του προϊσταμένου σας
  • Η ανάρτηση ακατάλληλων προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο που διακωμωδούν την εταιρία ή τους συναδέλφους σας.


Συμπέρασμα: Η χρήση του facebook, του twitter του Instagram και του youtube είναι μεν διασκεδαστική, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο και ιδιαίτερη προσοχή για να μην βλάψει την καριέρα σας. Μάλιστα, αν φερθείτε έξυπνα και αρχίσετε, μέσα από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, να «πουλάτε» ένα σοβαρό επαγγελματικό προφίλ μπορείτε να κερδίσετε πόντους στη δουλειά σας και να τραβήξετε την προσοχή εργοδοτών που σας ενδιαφέρουν. Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι οι πληροφορίες που βάζετε στο διαδίκτυο μένουν και σας συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό.

 

Για να δείτε όλες τις θέσεις εργασίας στην Κύπρο, πατήστε ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για εργασία στην Κύπρο, εγγραφείτε δωρεάν στο Carierista ως χρήστης ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για προσωπικό στην Κύπρο, εγγραφείτε δωρεάν ως εργοδότης ΕΔΩ

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?