Οι (καλοί) υπάλληλοι αφήνουν τα αφεντικά τους, όχι τη δουλειά τους

 

Όλοι και όλες έχουμε ακούσει αυτή τη δήλωση και μάλλον φαίνεται να είναι αλήθεια. Τελευταία έρευνα από την GALLUP έδειξε ότι ότι οι μισοί από τους υπαλλήλους που άφησαν τη δουλειά τους, το έκαναν για να ξεφύγουν από τα αφεντικά τους. Μια άλλη μελέτη, που ολοκληρώθηκε το 2016, έδωσε ένα ποσοστό της τάξης του 75%, το οποίο ποσοστό είναι τραγικά ψηλό.

Μια πιο προσεχτική μελέτη στις έρευνες δείχνει ότι οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους είναι συχνά οι πιο πολύτιμοι εργαζόμενοι. Είναι άνθρωποι που αισθάνονται ότι αξίζουν καλύτερης συμπεριφοράς και μια πιο ενεργή συμμετοχή στην εταιρεία και στις αποφάσεις... άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχουν καλύτερες επιλογές από τον τέως εργοδότη τους.

Πιο κάτω παρουσιάζονται οι πέντε κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποχωρούν από τη δουλειά τους:

1. Δεν θέλουν πια να δουλεύουν μαζί με το αφεντικό τους.
2. Θέλουν περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης.
3. Θέλουν μια καλύτερη ισορροπία εργασίας / προσωπικής ζωής.
4. Θέλουν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.
5. Δεν ήταν ικανοποιημένοι από το εργασιακό περιβάλλον.

Μια προσεκτική ανάγνωση της πιο πάνω λίστας φανερώνει ότι οι τέσσερις από τους πέντε λόγους σχετίζονται με την ποιότητα ηγεσίας. Κάτι επίσης πολύ ενδιαφέρον, είναι ότι το θέμα των απολαβών, δεν είναι καν στους 3 πρώτους λόγους αποχώρησης των υπαλλήλων.

Οι καλοί ηγέτες γνωρίζουν ότι η δέσμευση και η πίστη των εργαζομένων δεν εξαγοράζεται αλλά κερδίζεται. Η διατήρηση των ταλαντούχων ανθρώπων σε μια εταιρεία εναπόκειται ξεκάθαρα στην ηγεσία του οργανισμού.

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Για τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις χρηστών και εταιρειών πάτησε εδώ.

 

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?