Πέντε στρατηγικές για γρήγορη πρόσληψη μέσα στο 2019

 

Η αρχή του έτους αποτελεί μια καλή ευκαιρία για νέες εκκινήσεις. Παρατηρείται μια άνοδος στα άτομα που ψάχνουν για δουλειά στις αρχές Ιανουαρίου. Αυτό βέβαια που πολλοί υποψήφιοι δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι η διαδικασία εξεύρεσης μιας θέσης εργασίας απαιτεί χρόνο και κόπο. Για τους υποψήφιους δε, που είχαν ψηλές θέσεις σε άλλες εταιρείες στο παρελθόν, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν έξι μήνες ή και περισσότερο για να βρουν τη νέα τους δουλειά. Σε άλλους τομείς και σε χαμηλότερες θέσεις που η ζήτηση στην Κύπρο είναι πολύ μεγάλη (πχ στους τομείς της εστίασης ή της πληροφορικής ή σε FOREX εταιρείες, ή στον τομέα του λιανικού εμπορίου) η εξεύρεση νέας εργασίας μπορεί να χρειαστεί μόνο λίγες μέρες.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ανεβάσουν τις πιθανότητες γρήγορης πρόσληψής τους στο 2019 χρησιμοποιώντας αυτές τις πέντες στρατηγικές:

1. Δημιουργήστε ένα σαφές και σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
Το βιογραφικό σας πρέπει να είναι εύκολο να διαβαστεί και να είναι σύντομο (2 σελίδες το πιο πολύ). Οι υπεύθυνοι προσλήψεων των εταιρειών αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο σε κάθε βιογραφικό, κοιτάζοντας πρώτα τον τίτλο της πιο πρόσφατης θέσης εργασίας που είχατε ή ακόμα έχετε, την εταιρεία που σας εργοδότησε και πόσο καιρό είστε εκεί. Αν αυτά τους κινήσουν το ενδιαφέρον, θα διαβάσουν περισσότερα για σας. Κάντε τον τίτλο εργασίας σας ξεκάθαρο. Ορισμένες εταιρείες δίνουν στους υπαλλήλους τους πρωτότυπους ή διφορούμενους τίτλους. Είναι προτιμότερο να καταστήσετε τον τίτλο σας όσο πιο κατανοητό γίνεται.
Διατηρήστε ακόμα το Βιογραφικο σας όσο πιο σύντομο γίνεται. Δώστε μόνο τον τίτλο, την εταιρεία και ημερομηνίες για ότι αφορά προϋπηρεσία σας που έλαβε χώρα πριν 10 χρόνια ή και περισσότερα. Αν ο εργοδότης επιθυμεί να μάθει περισσότερα για αυτά θα σας ρωτήσει.
Φροντίστε επίσης κατά τη δημιουργία του επαγγελματικού σας προφίλ στο Carierista να συμπληρώσετε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για να ανέβει το ποσοστό εκπλήρωσής του κοντά στο 100%. Καθημερινά εκατοντάδες εταιρείες ψάχνουν μέσω του www.carierista.com τον κατάλληλο υποψήφιο για την εταιρεία τους.

2. Δώστε έμφαση στα επιτεύγματα σας

Αντί να αναφέρετε ότι διαχειριζόσασταν ένα προϋπολογισμό εκατό χιλιάδων ευρώ, αναφέρετε ποια ήταν η δική σας συμβολή στο να εξοικονομήσει η εταιρεία πόρους ή να αυξήσει τα έσοδά της. Αντί να αναφέρετε ότι ήσασταν υπεύθυνος πωλήσεων, εξηγήστε πόσο τοις εκατό ανεβάσετε τις πωλήσεις με τις ενέργειές σας. Το βιογραφικό σας είναι η ευκαιρία σας να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας και πρέπει να δείξετε στο μέλλοντα εργοδότη σας, γιατί είστε καλύτεροι από οποιονδήποτε άλλο.

3. Κρατήστε αρχείο των αιτήσεών σας

Σκεφτείτε να είστε εργοδότης και το άτομο που καλέσατε για συνέντευξη να μη θυμάται καν ότι έκανε αίτηση για τη θέση. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ένα αρχείο με τις αιτήσεις σας. Το Carierista, σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αφού μέσω της ιστοσελίδας μας μπορείτε να αποθηκεύσετε θέσεις που σας ενδιαφέρουν και να έχετε αρχείο με τις αιτήσεις σας. Μπορείτε επίσης να στείλε προσωπικό μήνυμα ή και email στον εργοδότη για να κάνετε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

4. Μην στέλνετε αιτήσεις παντού

Αν επείγεστε να εργοδοτηθείτε, μπορεί να σας φαίνεται λογικό να στέλνετε το βιογραφικό σας σε όλες τις θέσεις που πληρείτε όλα ή κάποια από τα κριτήρια του εργοδότη. Είναι προτιμότερο όμως να κάνετε ένα φιλτράρισμα των θέσεων στις οποίες θα εκδηλώσετε ενδιαφέρον. Μάθετε πρώτα πράγματα για την εταιρεία και τις συνθήκες εργοδότησης. Ελέγξτε αν η θέση εκπληρώνει τις προσδοκίες σας, οικονομικές και άλλες. Η εξεύρεση μιας νέας θέσης εργασίας είναι απόφαση ζωής και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

5. Μην κοιτάτε μόνο τις δημοσιευμένες θέσεις εργασίας

Πολλές από τις θέσεις εργασίας δεν προκηρύσσονται. Οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικούν προχωρούν σε Headhunting για να τις καλύψουν. Φροντίστε να έχετε δημιουργήσει προφίλ στο Carierista. Μπορεί να δεχτείτε προσφορά για δουλειά χωρίς να το περιμένετε.
Φροντίστε επίσης πέραν της online αναζήτησης να έχετε και κατ'ιδίαν επαφές με άτομα που εργοδοτούνται στο χώρο που σας ενδιαφέρει να εργοδοτηθείτε. Μπορείτε να παρακολουθείτε τακτικά συνέδρια ή σεμινάρια σχετικά με τον τομέα σας και γενικά να προσπαθήσετε να δικτυωθείτε. Αυτή η δικτύωση θα ανεβάσει τις πιθανότητες εργοδότησής σας.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?