Σαν σήμερα η Apple επανεφηύρε το τηλέφωνο

 

Η 9η Ιανουαρίου του 2007 ήταν μία ιστορική μέρα για την Apple αλλά και για τους ανθρώπους γενικότερα.

Ήταν η μέρα που ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone το οποίο άλλαξε την καθημερινότητά μας. «Σήμερα, η Apple θα επανεφεύρει το τηλέφωνο», είπε μεταξύ άλλων σε εκείνη την παρουσίαση στο Σαν Φρανσίσκο ο ηγέτης της εταιρείας, και δεν είχε άδικο: το iPhone αποδείχθηκε πράγματι ένα επαναστατικό προϊόν που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και που επηρέασε όλη τη βιομηχανία της επικοινωνίας.

Η ιστορία του iphone ξεκινά τη στιγμή που ο μεγάλος οραματιστής Στιβ Τζομπς ζητά από τους μηχανικούς της Apple να δουλέψουν πάνω στη χρήση συσκευών αφής. Μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2003, είχε δηλώσει στο πλαίσιο του τεχνολογικού συνεδρίου «All Things Digital»: «πιστεύω ότι τα κινητά τηλέφωνα πρόκειται να αποτελέσουν πολύ σημαντικές συσκευές σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση φορητών συσκευών σε πληροφορίες. Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να έχουν ένα εξαιρετικό λογισμικό».

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ IPHONE

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό από αλουμίνιο και ενισχυμένο γυαλί, το πρώτο iPhone έκανε τον ανταγωνισμό με το BlackBerry να μοιάζει σχεδόν άδικος. Το πιο καινοτόμο χαρακτηριστικό του όμως ήταν η τεχνολογία αφής. Η ανάπτυξη της καινοτομίας αυτής κόστισε στην Apple 150 εκ. δολάρια, νούμερο που ωχριά μπροστά στις πωλήσεις ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων του τηλεφώνου. Δώδεκα χρόνια μετά, το iPhone έχει πουλήσει περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές και η Apple έχει λανσάρει δέκα γενιές iPhone, με τελευταίο το iPhone X. Το τόλμημα του Στιβ Τζομπς όχι μόνο τον δικαίωσε, αλλά κόντρα στις περί του αντιθέτου κριτικές, άνθρωποι σήμερα κατασκηνώνουν έξω από πολυκαταστήματα και σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων για να προμηθευτούν το νέο μοντέλο iPhone. Στις 29 Ιουνίου 2007, το iPhone βρισκόταν στα καταστήματα.

Για να δείτε όλες τις θέσεις εργασίας στο Carierista πατήστε ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για εργασία εγγραφείτε δωρεάν ως χρήστης ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για προσωπικό εγγραφείτε δωρεάν ως εργοδότης ΕΔΩ

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?