5 τρόποι να γίνετε καλύτερος άνθρωπος το 2019

 

Τι σημαίνει να είναι κάποιος καλός άνθρωπος; Είναι μια ερώτηση που χρονολογείται. Όταν σκέφτεστε κάποιον που θαυμάζετε, πιθανώς να σκέφτεστε ένα άτομο που είναι: ευγενικό, εργατικό, γενναιόδωρο, θαρραλέο και πάντα κάνει το σωστό, ακόμα και όταν αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν είναι τόσο καλοί όσο θέλουν να είναι ή όπως πιστεύουν ότι μπορούν, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι μόνιμο. Όλοι περνούν κάποιες φάσεις στη ζωή τους για τις οποίες δεν είναι περήφανοι για τον εαυτό τους. Η κακή σας εκδοχή δεν πρέπει κατ'ανάγκη να κρατήσει για πάντα. Στο άρθρο παρουσιάζονται μερικοί ιδέες για το πώς θα γίνετε ένας καλύτερος άνθρωπος το 2019:

Κρατήστε το λόγο σας
Λίγα πράγματα καλλιεργούν το σεβασμό σε ένα άτομο περισσότερο, από το να κρατά κάποιος/α το λόγο του/της - χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς δικαιολογίες. Αν τηρήσετε τις υποσχέσεις σας ανεξάρτητα από τις απρόβλεπτες καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν, θα νιώθετε καλά κυρίως με τον εαυτό σας και θα χτίσετε ένα καλό όνομα στο οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό σας περιβάλλον. Πιθανόν να πείτε περισσότερα "όχι" από "ναι", αλλά οι άνθρωποι θα σας σέβονται περισσότερο γιατί θα ξέρουν ότι αυτό το "ναι" θα το τηρήσετε.

Φροντίστε πρώτα τον εαυτό σας
Είναι σχεδόν αδύνατο να φροντίσετε τους άλλους εάν δεν φροντίσετε πρώτα τον εαυτό σας. Μπορεί να περνάτε όλο σας το χρόνο βάζοντας τους άλλους ανθρώπους πρώτα, και να συνειδητοποιήσετε χρόνια αργότερα ότι δεν κάνατε τα πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά κάνατε πράγματα για να κάνετε τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους. Πρέπει να κοιτάξετε πρώτα τον εαυτό σας, είτε αυτό σημαίνει ότι θα πάτε στο γυμναστήριό σας παρόλο που έχετε 100 δουλειές να ολοκληρώσετε είτε αυτό σημαίνει ότι θα δειτε πρώτα τις δικές σας προτεραιότητες όταν πολλοί άνθρωποι σας ζητούν άλλα πράγματα. Εάν είστε τόσο εξαντλημένοι βάζοντας πάντα τους άλλους πρώτα παραμελώντας τον εαυτό σας, στο τέλος θα καείτε. Θα δείτε ότι αν είστε ευτυχισμένοι και υγιείς θα μπορέσετε να βοηθήσετε περισσότερους ανθρώπους πιο αποτελεσματικά.

Κάντε το σωστό, ακόμη και όταν είναι η δύσκολη επιλογή
Το να κάνει κάποιος το σωστό, είναι σχεδόν πάντα η δύσκολη επιλογή. Άλλωστε αν ήταν εύκολο, όλοι θα το έκαναν. Οι δύσκολες επιλογές απαιτούν συνήθως μια θυσία από την πλευρά σας: χρόνο, ενέργεια, λεφτά κτλ. Παρόλο που είναι επίπονη η επιλογή, θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση στο τέλος όταν θα ξέρετε ότι κάνατε το σωστό. Όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο εύκολο θα γίνει, και τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα σας σεβονται και θα σας βλέπουν ως πρότυπο.

Να είστε εκεί για τους δικούς σας ανθρώπους
Η καθημερινότητα του καθενός έχει γίνει ένας αγώνας ταχύτητας. Όλοι τρέχουν για να προλάβουν τη δουλειά, την οικογένεια, τις υποχρεώσεις. Οπότε είναι σύνηθες πλέον οι άνθρωποι να ακυρώνουν συναντήσεις με φίλους ή συγγενείς ενώ δε θα έπρεπε. Ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε στους αγαπημένους σας ότι νοιάζεστε για αυτούς είναι να είστε εκεί. Οι δικοί σας άνθρωποι θα καταλάβουν την προσπάθεια που κάνετε και αυτό θα κάνει ακόμα πιο ισχυρή τη σχέση σας.

Ανοίξτε το μυαλό σας
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανοίξετε το μυαλό σας: να διαβάσετε, να ταξιδέψετε, να συναντήσετε νέους ανθρώπους, να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο κτλ. Ο καλύτερος όμως τρόπος για να ανοίξετε το μυαλό σας και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας είναι να γίνετε καλοί ακροατές και πιο διαλλακτικοί σαν χαρακτήρες. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων σε όλο τον κόσμο και σε τέτοιους καιρούς πρέπει να είμαστε σε θέση να ακούμε και να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον. Να προσπαθήσουμε να δούμε τον κόσμο με τα μάτια του άλλου. Αν μένουμε πάντα σταθεροί στην άποψή μας, στο τέλος έρχονται τα αδιέξοδα και η στασιμότητα; Ακούστε λοιπόν τους άλλους, γίνετε πιο υπομονετικοί και προσπαθήστε να καταλάβετε την δική τους οπτική.

Για να δείτε όλες τις θέσεις εργασίας στο Carierista πατήστε ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για εργασία εγγραφείτε δωρεάν ως χρήστης ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για προσωπικό εγγραφείτε δωρεάν ως εργοδότης ΕΔΩ

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?