Είστε έτοιμοι για τη συνέντευξη; 6 ερωτήσεις που είναι (σχεδόν) σίγουρο ότι θα σας υποβληθούν

 

Η απόδοση στη συνέντευξη είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόσληψή σας. Αν πάτε στο interview προετοιμασμένοι και ενήμεροι για την εταιρεία αλλά και τα καθήκοντα της θέσης θα ανεβάσετε τις πιθανότητες να είστε εσείς ο εκλεκτός/ή της εταιρείας.

Στο άρθρο παρουσιάζονται έξι ερωτήσεις, που κάθε άτομο που αναζητά εργασία επιβάλλεται να είναι προετοιμασμένο για να απαντήσει.

 

1. Γιατί να σας προσλάβουμε;

Εάν έχετε μια σωστή κατανόηση της εταιρείας και της θέσης εργασίας, θα πρέπει να ενσωματώσετε αυτές τις πληροφορίες στην απάντησή σας.
Επαναλάβετε την περιγραφή της θέσης εργασίας και προσαρμόστε την απάντησή σας πριν από τη συνέντευξη. Επισημάνετε τα δυνατά σας στοιχεία που συνδέονται άμεσα με τους στόχους της εταιρείας για αυτή τη δουλειά αλλά και για το ευρύτερο εταιρικό όραμα.

 

2. Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;

Τονίστε τα στοιχεία εκείνα της εταιρείας που εσείς θαυμάζετε και το γιατί εσείς νιώθετε ότι ταιριάζετε σε αυτήν την εταιρεία. Αναφέρετε ότι εσείς με τις ικανότητες, τα προσόντα, τη γνώση και το πάθος σας θα είσαστε ο ιδανικός/ή για τη συγκεκριμένη θέση.
Ο εργοδότης πρέπει να καταλάβει ότι η δική σας πρόσληψη θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της.

 

3. Μιλήστε μου για τον εαυτό σας.

Αποτελεί μια κλασική ερώτηση των συνεντεύξεων. Μια κακή απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση μπορεί να σας απομακρύνει από τη θέση. Δώστε μια σύντομη περιγραφή των σπουδών και της εργασιακής σας εμπειρίας, τονίστε τα δυνατά σας σημεία και εξηγήστε κάποιες επιλογές στην καριέρα σας, όπως για παράδειγμα το γιατί φύγατε από μια εταιρεία ή γιατί προχωρήσατε στην επιλογή του μεταπτυχιακού σας. Αναφέρετε επίσης τι επιθυμείτε να πετύχετε μέσα από τη νέα σας δουλειά.

 

4. Γιατί θέλετε να φύγετε από την τωρινή σας δουλειά;

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση στις συνεντεύξεις. Μην πέσετε στην παγίδα να κατηγορήσετε τους εργοδότες σας. Κρατήστε την απάντησή σας απλή και θετική. Εξηγήστε ότι ενώ είστε άτομο που έχει φιλοδοξίες η τωρινή σας δουλειά δεν έχει περιθώρια περαιτέρω ανέλιξης ή απλά αναφέρετε ότι νιώθετε έτοιμοι για νέες προκλήσεις στην καριέρα σας.

 

5. Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο;

Επισημάνετε τα σημαντικότερα σας πλεονεκτήματα έχοντας πάντα κατά νου πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία. Οι εργοδότες απαριθμούν τις ευθύνες και τις απαιτήσεις εργασίας κατά φθίνουσα σειρά - τα πιο σημαντικά στην αρχή - επομένως προσαρμόστε τα δυνατά σας σημεία στις απαιτήσεις και στα καθήκοντα της θέσης.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι να παρουσιάζετε παραδείγματα που να αποδεικνύουν τις ικανότητες σας. Αντί για παράδειγμα να πείτε "είμαι καλός στις πωλήσεις" πείτε "αύξησα τις πωλήσεις της προηγούμενης μου εταιρείας κατά 25% το τελευταίο εξάμηνο".

 

6. Ποιο είναι το μεγαλύτερό σας μειονέκτημα;

Μην απαντήσετε "είμαι τελειομανής". Βαρέθηκαν να το ακούνε οι επικεφαλής του ανθρωπίνου δυναμικού των εταιρειών. Αντί αυτού, απαντήστε με ειλικρίνια για ένα σας μειονέκτημα, αλλά μη μείνετε εκεί. Πείτε τι κάνετε ή τι σκοπεύετε να κάνετε για να το διορθώσετε. Θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο αυτή η απάντηση, να είστε βέβαιοι.

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Για τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις χρηστών και εταιρειών πάτησε εδώ.

 

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?