Βόλτα στα χαρτονομίσματα των 80'ς και 90΄ς!

 

Μια επιστροφή στο παρελθόν! Μια βόλτα στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Όταν οι Κύπριοι πληρώνονταν και πλήρωναν με λίρες. Όταν με πέντε λίρες γέμιζες το αυτοκίνητο με καύσιμα και περνούσες το Σαββατοκύριακο σου. 

Η Λίρα Κύπρου ήταν το επίσημο νόμισμα της Κύπρου και εκδιδόταν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ως την αντικατάστασή της από το ευρώ την 1 Ιανουαρίου 2008.

 

Η λίρα:

Στην μπροστινή όψη η λίρα είχε μια κοπέλα με παραδοσιακή φορεσιά ενώ στην πίσω όψη εμφανιζόταν το χωριό Κάτω Δρυς μαζί με χειροτεχνίες, κεραμικά και δαντέλα.

 

Το πεντόλιρο:

Το πεντόλιρο με το χαρακτηριστικό μώβ χρώμα απεικόνιζε στην μπροστινή όψη ένα γλυπτό κεφαλής απο ασβεστόλιθο του 5ου αιώνα π.Χ. το οποίο ανακαλύφθηκε στην Ποταμιά Λευκωσίας ενώ στην πίσω όψη μια Εκκλησία και ένα τζαμί στην Περιστερώνα Λευκωσίας.

 

Το Δεκάλιρο:

Το πράσινο δεκάλιρο έιχε στην μπροστινή όψη τη μαρμάρινη κεφαλή της Αρτέμιδος η οποία ανακαλύφθηκε στην Πάφο και χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή περίοδο και στην πίσω όψη το χελιδόνι της Κύπρου, μια πράσινη θαλάσσια χελώνα, τη γαλάζια πεταλούδα της Πάφου, το αγρινό της Κύπρου, την Τουλίπα της Κύπρου και το Κυκλάμινο.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης (Δωρεάν χρήση της ιστοσελίδας μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου) πάτησε ΕΔΩ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?