Η σπουδαία άρνηση του πρώην CEO της Nintendo να απολύσει προσωπικό

Μετά τις μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας και του gaming, οι χρήστες σε όλον τον κόσμο θυμήθηκαν τις απόψεις του πρώην CEO της Nintendo, Satoru Iwata.

 

Ο Iwata, ήταν ο τέταρτος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nintendo από το 2002 μέχρι τον θάνατό του το 2015. Ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος κατά τη διάρκεια της ταραχώδους εποχής του Wii U της Nintendo, η οποία θεωρήθηκε αποτυχία από πολλούς. Μετά την αποτυχία αυτή, ο επικεφαλής της Nintendo αρνήθηκε να κάνει απολύσεις. Αντ΄αυτού έκανε περικοπή στον δικό του μισθό κατά 50%, ενώ άλλα στελέχη μείωσαν τους μισθούς τους κατά 20%.
Μιλώντας για την απόφαση, που είχε πάρει το 2013, ο Iwata είχε πει πως «αν μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων για καλύτερα βραχυπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα, θα μειωθεί το ηθικό των εργαζομένων. Ειλικρινά αμφιβάλλω ότι οι εργαζόμενοι που φοβούνται ότι μπορεί να απολυθούν θα μπορέσουν να αναπτύξουν τίτλους λογισμικού που θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στη Nintendo, οι εργαζόμενοι έχουν πολύτιμες συνεισφορές στους αντίστοιχους τομείς τους, επομένως πιστεύω ότι η απόλυση μιας ομάδας εργαζομένων, δεν θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχείρησης της Nintendo μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.
Η άποψή του αυτή έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο και έχει γίνει viral στα social media. «Τι θα λέγατε, αντί να απολύσετε 500+ άτομα, να κόψετε μερικά γαμ@@@μενα εκατομμύρια από τους υψηλόβαθμους και να σώσετε κάποιες θέσεις εργασίας», έγραψε ένας χρήστης.
Το θέμα προέκυψε μετά τις απολύσεις 1.900 εργαζομένων της Activision Blizzard, Xbox και ZeniMax στις 25 Ιανουαρίου, λίγους μήνες μετά την έγκριση της εξαγοράς της Microsoft ύψους 57 δισεκατομμυρίων λιρών. Παράλληλα, η Riot Games απέλυσε περισσότερα από 500 άτομα του προσωπικού της και ακύρωσε την ανάπτυξη σε όλα τα League Of Legends. spin-off τίτλους πριν από λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με αναφορές, ο επικεφαλής του Xbox, Φιλ Σπένσερ αμείβεται με ετήσιο μισθό 10 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Activision, Μπόμπι Κότικ, κέρδιζε κατά μέσο όρο 77.306 δολάρια την ώρα το 2022.

 

Πηγή

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?