Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων, που οι περισσότεροι δεν διαθέτουν

Μεταξύ της δικής του επιχειρηματικής πορείας και των επενδύσεών του σε εκατοντάδες startups, ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban, γνωρίζει τι χρειάζεται για να είναι κανείς εξαιρετικά επιτυχημένος.
Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να καλλιεργήσεις πάνω από όλα τα άλλα, αν θέλεις να είσαι και εσύ επιτυχημένος, λέει.
«Το μόνο πράγμα στη ζωή που μπορείς να ελέγξεις είναι η προσπάθειά σου», τόνισε ο Cuban, σε μια ανάρτηση βίντεο στο LinkedIn που δημοσιεύτηκε από τον επιχειρηματία και επενδυτή, Randall Kaplan. «Και το να είσαι πρόθυμος να το κάνεις, είναι τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, γιατί οι περισσότεροι δεν το κάνουν», υπογράμμισε σύμφωνα με το CNBC.
Το να καταβάλλεις προσπάθεια σημαίνει να υπερβαίνεις ό,τι απαιτείται για την επίλυση προβλημάτων, ακόμη και όταν δεν σου το ζητούν – πέρα από τις συνήθεις ευθύνες της δουλειάς σου, είπε ο Cuban. Να παίρνεις πρωτοβουλίες και να εξαντλείς κάθε δυνατή επιλογή για να βρεις απαντήσεις.
Αυτή η ποιότητα είναι κάπως σπάνια, πρόσθεσε.
«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ή υπάλληλοι που αν τους πεις να κάνουν τα Α, Β και Γ, θα τα κάνουν, αλλά δεν ξέρουν ότι τα Δ, E και Ζ υπάρχουν», είπε ο Cuban. 
Η συμβουλή του για όποιον δεν κάνει το παραπάνω βήμα: «Μην κάνετε αίτηση για δουλειά μαζί μου». 
Τα σχόλια του Cuban έρχονται εν μέσω του συνεχιζόμενου κινήματος «quiet quitting», καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σημάδια υπερκόπωσης, τη στιγμή που οι αμοιβές τους δεν συνάδουν με τον πληθωρισμό και οι ευκαιρίες για εξέλιξη είναι περιορισμένες. 
Η φράση αναφέρεται στην ιδέα ότι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται — και τίποτα περισσότερο.
Για τον Cuban το ζήτημα είναι και προσωπικό: Έχτισε την καριέρα του αναλύοντας πού θα έπαιρνε τη μεγαλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθειά του, αντί να ακολουθήσει το πάθος του και να δει πού θα τον οδηγούσε.
«Τα πράγματα στα οποία κατέληξα να είμαι πολύ καλός ήταν τα πράγματα για τα οποία προσπάθησα», είπε ο Cuban σε ένα βίντεο του Amazon Insights for Entrepreneurs το 2018. 

 

Πηγή

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?