Πώς μπορείς να καθοδηγήσεις την επιχείρησή σου μέσα σε μία κρίση

 

Οι ρόλοι και οι ευθύνες των ηγετών των επιχειρήσεων έχουν αλλάξει δραματικά το τελευταίο διάστημα. Στο παρελθόν, οι ηγέτες σε εταιρείες υψηλής ανάπτυξης επικεντρώνονταν στην προώθηση της καινοτομίας, στην αύξηση των εσόδων και στην απόκτηση μεριδίου της αγοράς. Σήμερα, πολλοί από τους ίδιους ηγέτες πρέπει να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις σχετικά με τον έλεγχο του κόστους και τη διατήρηση της ρευστότητας. Μπορεί να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτα εμπόδια και λειτουργικές προκλήσεις που αλλάζουν δραστικά το εύρος των ρόλων και των προτεραιοτήτων τους. Οι παρακάτω τακτικές μπορούν να σας βοηθήσουν για το πώς να καθοδηγήσετε την επιχείρησή σας σε μια κρίση.

 

Αποφασίστε με ταχύτητα και ακρίβεια

Οι καταστάσεις αλλάζουν μέρα με τη μέρα, ακόμα και ώρα με την ώρα. Οι καλύτεροι ηγέτες επεξεργάζονται γρήγορα τις διαθέσιμες πληροφορίες, καθορίζουν γρήγορα τι είναι πιο σημαντικό και λαμβάνουν αποφάσεις με ακρίβεια. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, μπορεί εύκολα να προκύψει στασιμότητα και αδράνεια. Οι ηγέτες πρέπει να εστιάσουν στα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία και να ξεπεράσουν την αδράνεια διατηρώντας τον οργανισμό σε εγρήγορση, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες για μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επιτυχία. Ένα απλό και επεκτάσιμο πλαίσιο για γρήγορη λήψη αποφάσεων είναι πολύ σημαντικό.

 

Προσαρμοστείτε με θάρρος

Οι ισχυροί ηγέτες προλαμβάνουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Αναζητούν πληροφορίες από διάφορες πηγές, δεν φοβούνται να παραδεχτούν αυτό που δεν γνωρίζουν και φέρνουν εξωτερική τεχνογνωσία όταν χρειάζεται. Αποφασίστε τι δεν πρέπει να κάνετε, περιορίστε μεγάλες πρωτοβουλίες και έξοδα και δώστε προτεραιότητες. Ενισχύστε ή δημιουργήστε απευθείας συνδέσεις με την πρώτη γραμμή. Στις κρίσεις, είναι σημαντικό να έχετε μια ακριβή εικόνα των γεγονότων και να λαμβάνετε αξιολογήσεις έγκαιρα και συχνά. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει με πηγές που καταγράφουν ζητήματα, λύσεις, καινοτομίες και βέλτιστες πρακτικές. Οι αποτελεσματικοί ηγέτες επεκτείνουν τις κεραίες τους σε όλα τα περιβάλλοντα στα οποία λειτουργούν.

 

Ανταποκριθείτε αξιόπιστα

Οι καλύτεροι ηγέτες αναλαμβάνουν την προσωπική ευθύνη σε μια κρίση, παρόλο που πολλές προκλήσεις και παράγοντες βρίσκονται εκτός του ελέγχου τους. Ευθυγραμμίζουν την εστίαση της ομάδας, καθιερώνουν νέες μετρήσεις για την παρακολούθηση της απόδοσης και δημιουργούν μια κουλτούρα υπευθυνότητας. Μείνετε σε εγρήγορση και ευθυγραμμισμένοι με έναν καθημερινό πίνακα προτεραιοτήτων. Οι ηγέτες θα πρέπει να τεκμηριώνουν συνοπτικά τις πέντε κορυφαίες προτεραιότητές τους και να διασφαλίζουν ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία. Ελέγξτε την απόδοση αυτών των στοιχείων συχνά και ενημερώστε την πρόοδο της λίστας σας στο τέλος κάθε ημέρας ή εβδομάδας. Διατηρήστε το μυαλό και το σώμα σε φόρμα. Καθιερώστε μια ρουτίνα υγιεινής διατροφής και άσκησης. Αποθηκεύστε ενέργεια, συναισθηματικά αποθέματα και μηχανισμούς αντιμετώπισης.

 

Φροντίστε την ομάδα σας

Σε περιόδους κρίσης, καμία δουλειά δεν είναι πιο σημαντική από το να φροντίζετε την ομάδα σας. Οι αποτελεσματικοί ηγέτες κατανοούν τις περιστάσεις και τους περισπασμούς της ομάδας τους, αλλά βρίσκουν τρόπους να παρακινήσουν, μεταδίδοντας ξεκάθαρα και διεξοδικά σημαντικούς νέους στόχους και πληροφορίες. Οι ηγέτες πρέπει να επαναλαμβάνουν συχνά νέες προτεραιότητες για να εξασφαλίσουν συνεχή ευθυγράμμιση σε αυτή την περίοδο των συνεχόμενων αλλαγών. Ζητήστε βοήθεια όπου χρειάζεται. Οι καλύτεροι ηγέτες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Προσδιορίστε τις δομές της ομάδας και αναθέστε σε άτομα να υποστηρίξουν βασικές προσπάθειες.

 

Σύνοψη

Είναι κατανοητό ότι μπορεί να θέλετε απλώς να σταθεροποιήσετε τον οργανισμό σας μετά από μια κρίση, εστιάζοντας στις πιο άμεσες ενέργειες. Αλλά αυτή είναι μια κατάλληλη στιγμή για να ρίξετε μια νέα ματιά στην εταιρεία σας, όντες ενισχυμένοι από τα μαθήματα που έχετε πάρει και τη δυναμική που δημιουργήσατε κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?