Μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση κατά τη διάρκεια μίας Παγκόσμιας Κρίσης;

 

Η αστάθεια που υπάρχει σήμερα λόγω της παγκόσμιας κρίσης  δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στις αγορές. Παρ’ όλα αυτά, πολλές επιχειρήσεις βρίσκουν τρόπους να τροποποιήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες. Το ίδιο ισχύει και με το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης, καθώς τώρα μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να πραγματοποιηθεί. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου για να ξεκινήσετε με επιτυχία την επιχείρησή σας σε περίοδο κρίσης.

 

1. Βρείτε απαντήσεις σε νέα προβλήματα

Οι δύσκολες οικονομικές περίοδοι οδηγούν σε νέα προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από μια τρέχουσα ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι, η οποία συχνά δεν έχει μια άμεσα διαθέσιμη λύση. Κατανοήστε πώς χειρίζονται οι καταναλωτές αυτό το ζήτημα και ποιος παρέχει την καλύτερη τρέχουσα λύση, προκειμένου να προσδιορίσετε για ποιον λόγο θα μπορούσαν να στραφούν σε εσάς.

 

2. Φθηνότερα, Καλύτερα, Γρηγορότερα

Ως νέα επιχείρηση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσετε από το σπίτι σας, να έχετε ελάχιστους υπαλλήλους και πολύ λίγα έξοδα συντήρησης. Αυτός ο συνδυασμός σάς τοποθετεί σε εξαιρετική θέση ώστε να παρέχετε μια φθηνή λύση και να κερδίσετε πελάτες. Σε μια οικονομική ύφεση, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές προσπαθούν να μειώσουν το κόστος, κάτι που μπορεί να σας επιτρέψει να παρέμβετε με τη δική σας πρόταση.

 

3. Περισσότερος χώρος για ανταγωνισμό

Εάν θέλατε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, αλλά πάντα πιστεύατε ότι ο κλάδος ήταν πολύ γεμάτος, τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να μπείτε στην αγορά. Τόσο οι μεγάλες εταιρείες όσο και οι μικρότερες επιχειρήσεις αγωνίζονται να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν με διαφορετικούς τρόπους κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός και η αγορά είναι πλέον ευάλωτοι απέναντι σε κάποιον νεοεισερχόμενο.

 

4. Φθηνές προμήθειες και υλικά

Ακόμα και αν οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων αυξάνονται, οι εταιρικές υπηρεσίες λόγω της χαμηλότερης ζήτησης θα αρχίσουν σιγά σιγά να προσφέρονται σε πολύ χαμηλότερο κόστος. Όταν ξεκινάτε, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των γενικών εξόδων, όπως ενοικίαση γραφείου, λογισμικό, εξοπλισμός κ.λπ. Εάν ξεκινάτε μια επιχείρηση από το σπίτι, αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο εάν τα τεράστια γενικά έξοδα σας εμπόδιζαν να ξεκινήσετε στο παρελθόν.

 

5. Καλύτερες επιλογές πίστωσης

Καθώς οι επιχειρήσεις αναζητούν προγράμματα για να μετριάσουν τις ζημιές και να βελτιώσουν τις ταμειακές ροές, θα πρέπει να εξετάζετε πιο παραδοσιακές επιλογές πίστωσης. Αυτήν την περίοδο οι τράπεζες και οι εταιρείες πιστωτικών καρτών μειώνουν τα επιτόκια για να ενθαρρύνουν τις δαπάνες. Αυτά είναι καλά νέα για όσους μόλις ξεκινούν μια επιχείρηση, καθώς τα δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες έχουν πιθανότητα για υψηλότερα πιστωτικά όρια.

 

6. Πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια

Ένα πράγμα που συνήθως δεν τελειώνει κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης, είναι οι επενδυτές που θέλουν να χρηματοδοτήσουν νέες επιχειρήσεις. Συχνά, οι επενδυτές αναζητούν πολλά υποσχόμενες προοπτικές που τους επιτρέπουν να μετακινήσουν χρήματα από το χρηματιστήριο σε μια επιχείρηση πιθανής δημιουργίας εσόδων. Αυτό όχι μόνο παρέχει σε εκείνους περισσότερη ασφάλεια, αλλά επίσης παρέχει περισσότερες ευκαιρίες σε εσάς και την επιχείρησή σας ώστε να λάβετε πρόσθετη χρηματοδότηση.

 

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά οφέλη από την έναρξη μιας επιχείρησης κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί πιο εύκολα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον να αναπτύξετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, να δοκιμάσετε την επιχειρηματική σας ιδέα και να δημιουργήσετε ένα οικονομικό σχέδιο που να διασφαλίζει ότι η επιχείρησή σας είναι βιώσιμη.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?