Συμβουλές για να προετοιμάσεις την remote συνέντευξη

 

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, ως άμεση επίδραση του κορωνοϊού. Εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι και φαίνεται ότι αυτή η προσέγγιση είναι εδώ για να μείνει, τουλάχιστον σε ​​κάποια μορφή της. Αυτό είχε επίσης ως αποτέλεσμα για τις εταιρείες να στραφούν σε συνεντεύξεις εργασίας εξ αποστάσεως προκειμένου να επιτύχουν τις καλύτερες προσλήψεις. Οι συνεντεύξεις για δουλειά μπορεί να είναι αγχωτικές, ειδικά όταν πρόκειται για μια μορφή που δεν την έχεις συνηθίσει εντελώς. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα για μια συνέντευξη εξ αποστάσεως.

 

Προετοίμασε τον χώρο σου

Εάν δεν έχεις ήδη, δημιούργησε ένα γραφείο στο σπίτι. Είναι σημαντικό όχι μόνο να είσαι, αλλά και να φαίνεσαι πραγματικός επαγγελματίας. Το να έχεις έναν χώρο στο σπίτι σου αφιερωμένο στη δουλειά θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι θα είσαι σοβαρός με τη δουλειά σου και ότι είσαι κάποιος που δεν θα αποσπάται εύκολα από τυχαίους πειρασμούς όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης. Το γραφείο του σπιτιού σου δεν χρειάζεται να είναι ξεχωριστό δωμάτιο. Οποιοδήποτε μέρος που σου επιτρέπει να εργάζεσαι χωρίς περισπασμούς μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο στο σπίτι σου.

 

Ντύσου για τη δουλειά

Αφού λαμβάνεις μέρος σε συνέντευξη για δουλειά σε γραφείο, είναι απαραίτητο να ντυθείς κατάλληλα. Το σωστό ντύσιμο μπορεί να σε βάλει στη σωστή νοοτροπία και να ενθαρρύνει μια θετική πρώτη εντύπωση. Έτσι, ακόμα κι αν ξέρεις ότι είναι μια τηλεφωνική συνέντευξη και το άλλο άτομο δεν θα σε βλέπει, ντύσου κατάλληλα ούτως ή άλλως. Ποτέ δεν ξέρεις πότε κάποιος μπορεί να σου ζητήσει να χρησιμοποιήσετε εικόνα στη συνέντευξη.

 

Εξαφάνισε τον θόρυβο

Μπορείς να συμμετάσχεις σε μια συνέντευξη για δουλειά μόνο εάν ο συνομιλητής σου είναι σε θέση να σε ακούσει σωστά. Προφανώς, καθώς είμαστε όλοι στο σπίτι, μπορεί να υπάρχουν πηγές θορύβου, όπως τα παιδιά σου, οι συγκάτοικοί σου ή ο/η σύντροφός σου. Πριν αρχίσεις τη συνέντευξη, ζήτησε από όλους στο σπίτι να παραμείνουν ήσυχοι και όλα θα πάνε καλά!

 

Κάνε δοκιμή

Πριν από την ημέρα της συνέντευξης, πραγματοποίησε μια δοκιμαστική συνάντηση με κάποιον φίλο σου προκειμένου να βεβαιωθείς ότι όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά, ειδικά αν σου έχει ζητηθεί να πραγματοποιήσεις τη συνέντευξη σε μια πλατφόρμα που δεν έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Έλεγξε τη σύνδεση, την κάμερα και το μικρόφωνό σου, και περιηγήσου στις λειτουργίες της πλατφόρμας ώστε να εξοικειωθείς με αυτήν.

 

Να είσαι ενθουσιώδης

Γνωρίζουμε ότι η συνέντευξη για μια δουλειά μέσω συνομιλίας εξ αποστάσεως είναι περίεργη και λίγο άβολη, αλλά προσπάθησε να ενεργείς όσο πιο φυσικά μπορείς. Όσο δύσκολο κι αν είναι, προσπάθησε να προσεγγίσεις τη συνέντευξη όπως θα έκανες σε μια κανονική συνέντευξη, οπότε βάλε τα δυνατά σου ώστε να είσαι όσο πιο ενθουσιώδης γίνεται.

 

Μετά τη συνέντευξη

Αφού ολοκληρώσεις τη συνέντευξη, φρόντισε να επικοινωνήσεις με την εταιρεία η οποία προσφέρει τη θέση εργασίας. Στείλε τους ένα ευγενικό επίσημο μήνυμα την επόμενη μέρα, ευχαριστώντας τους που αφιέρωσαν χρόνο για να μιλήσουν μαζί σου και ευχήσου τους τα καλύτερα.

 

Μια προσωπική συνέντευξη σου δίνει χρόνο να λάμψεις. Προετοιμάσου σωστά ώστε να μπορέσεις να δείξεις στον πιθανό εργοδότη σου ότι διαθέτεις όλα τα προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αν πετύχεις να ξεχωρίσεις, μπορείς να γίνεις ο αξέχαστος υποψήφιος της ημέρας;

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?