Οι ερωτήσεις που πρέπει εσείς να κάνετε στο στέλεχος που σας κάνει τη συνέντευξη

 

Για να βεβαιωθείτε ότι ο συνομιλητής σας  γνωρίζει ότι είστε προετοιμασμένοι και ενδιαφέρεστε για τον ρόλο, φροντίστε να έχετε κάποιες ερωτήσεις έτοιμες για να κάνετε στο τέλος της συνέντευξης. Αν και είναι φυσιολογικό να ζητήσετε από τον συνομιλητή σας να διευκρινίσει ορισμένα σημεία, αποφύγετε να ρωτήσετε για οτιδήποτε έχει καλυφθεί προηγουμένως. Εάν χρειάζεστε λίγη  έμπνευση, εδώ είναι μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε σε μια συνέντευξη.

 

Μπορείτε να μου πείτε περισσότερα για τις καθημερινές ευθύνες του ρόλου;

Κάνοντας αυτήν την ερώτηση, μπορείτε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για τον ρόλο. Η απάντηση θα σας δώσει μια εικόνα για το ποιες δεξιότητες και εμπειρία χρειάζονται και θα σας βοηθήσει επίσης να αποφασίσετε εάν ο ρόλος είναι κατάλληλος για εσάς. Επίσης θα σας δώσει μια ιδέα για το ποιες είναι οι προσδοκίες του εργοδότη, οπότε αν σας προσφερθεί η δουλειά δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις όταν ξεκινήσετε.

 

Πώς θα μπορούσα να σας εντυπωσιάσω τους πρώτους τρεις μήνες;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση που δείχνει στους πιθανούς εργοδότες ότι είστε πρόθυμοι να συνεισφέρετε θετικά στον οργανισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απάντηση του υπεύθυνου προσλήψεων, καθώς θα σας πει πώς θέλουν να αποδώσετε και θα τονίσει συγκεκριμένους τομείς της εργασίας στους οποίους θα πρέπει να εστιάσετε κατά τις πρώτες εβδομάδες απασχόλησης.

 

Υπάρχουν ευκαιρίες για εκπαίδευση και εξέλιξη στη θέση εργασίας;

Το να ρωτήσετε για ευκαιρίες εξέλιξης δείχνει στον συνομιλητή σας ότι ενδιαφέρεστε σοβαρά για την καριέρα σας και επιθυμείτε να δεσμευθείτε στο μέλλον με τον οργανισμό. Δεν θέλετε να κολλήσετε σε μια αδιέξοδη δουλειά, οπότε αν δεν είστε σίγουροι για την τυπική επαγγελματική πορεία σε αυτόν τον ρόλο, η ερώτηση αυτή θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν θα χρειαστεί να προχωρήσετε για να αποκτήσετε περαιτέρω αρμοδιότητες.

 

Πού πιστεύετε ότι θα κατευθυνθεί η εταιρεία τα επόμενα πέντε χρόνια;

Η απάντηση που θα λάβετε θα σας δώσει μια εικόνα για τα σχέδια προόδου της εταιρείας και τη θέση της στην αγορά, καθώς και μια γενική ιδέα για την ασφάλεια της εργασίας. Μπορείτε επίσης να λάβετε μια ενημέρωση για τυχόν μεγάλα επερχόμενα έργα. Η ερώτηση για μελλοντικά σχέδια δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τον οργανισμό και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή σας στην εταιρεία.

 

Μπορείτε να περιγράψετε την εργασιακή κουλτούρα του οργανισμού;

Η υποβολή αυτής της ερώτησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιολογήσετε το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας και σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε αν θα ταιριάξετε. Από την απάντηση του υπεύθυνου προσλήψεων θα μάθετε εάν και πώς ο οργανισμός δίνει προτεραιότητα στην ευτυχία των εργαζομένων, για τυχόν οφέλη που προσφέρονται και πώς είναι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

 

Μπορείτε να μου πείτε περισσότερα για την ομάδα στην οποία θα ανήκω;

Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η εταιρεία, σε ποιον θα αναφέρετε και το τμήμα στο οποίο ανήκει ο ρόλος. Αυτά είναι τα άτομα με τα οποία θα συνεργαστείτε πιο στενά, επομένως αξίζει να προσπαθήσετε να μάθετε για τη δυναμική της ομάδας και τις μεθόδους εργασίας. Μπορεί επίσης να σας δώσει την ευκαιρία να αναφέρετε οποιαδήποτε εμπειρία ή επιτυχία που είχατε δουλεύοντας σε παρόμοιες ομάδες.

 

Το να έχετε μια λίστα ερωτήσεων που πρέπει να κάνετε στον συνομιλητή σας, σάς κάνει να φαίνεστε ενδιαφέροντες, ενθουσιώδεις και αφοσιωμένοι, δηλαδή όλες οι ιδιότητες που αναζητά ο εργοδότης. Σας δίνει επίσης μια ακόμη ευκαιρία να αναδείξετε περαιτέρω τις σχετικές ιδιότητες και την εμπειρία σας.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?