Δέκα ξεκάθαροι και υλοποιήσιμοι στόχοι για το 2022

 

Καθώς ένα δύσκολο έτος έρχεται στο τέλος, ήρθε η ώρα να κοιτάξετε μπροστά για τη νέα χρονιά που έρχεται. Για πολλούς, αυτό σημαίνει ότι ψάχνετε να καθορίσετε νέους στόχους. Βέβαια, αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα δείτε αυτούς τους στόχους να καταρρέουν μέσα σε λίγες βδομάδες.

Είναι υπέροχο να θέτει κανείς στόχους. Είναι ένας τρόπος να προσβλέπεις βάσιμα, σε μια καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη, εξηγώντας το πώς αυτό θα επιτευχθεί. Το πρόβλημα έρχεται όταν οι στόχοι αυτοί είναι πολύ γενικοί πράγμα που κάνει δύσκολη την υλοποίησή τους.

Φέτος, εξετάστε την καριέρα σας και θέστε ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους, τους οποίους μπορείτε να παρακολουθήσετε και να επιτύχετε. Πιο κάτω παρουσιάζονται 10 επαγγελματικοί στόχοι για το νέο έτος που θα το μετατρέψουν στο καλύτερο έτος που είχατε ποτέ στην καριέρα σας.

 

1.Κάνετε πέντε πράγματα για να παραμείνετε υγιέστεροι στην εργασία

Η υγεία είναι το σημαντικότερο για τον άνθρωπο (αυτό το καταλάβαμε τα 2 τελευταία χρόνια πολύ καλά) και η απώλεια βάρους είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους που θέτουν οι άνθρωποι για το νέο έτος. Εφόσον ξοδεύετε πολύ χρόνο στην εργασία σας, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας, ενώ βρίσκεστε εκεί. Προσπαθήστε να σκεφτείτε πέντε απλούς τρόπους να παραμείνετε υγιέστεροι στην εργασία. Χρησιμοποιήστε περισσότερο τις σκάλες. Σηκωθείτε από το γραφείο και τεντωθείτε κάθε μια ώρα. Τρώτε συχνά και υγιεινά γεύματα. Δοκιμάστε το καφέ σας, χωρίς ζάχαρη.

 

2.Μάθετε μια νέα δεξιότητα

Ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο βρίσκεστε, υπάρχουν εκατοντάδες νέες δεξιότητες που μπορείτε να μάθετε και θα μπορούσαν να ωφελήσουν τη σταδιοδρομία σας. Δεν θα το μετανιώσετε. Εάν μπορεί αυτή η νέα δεξιότητα να σας κάνει πιο αποτελεσματικούς στην εργασία σας, η εταιρεία σας μπορεί να είναι ακόμη και πρόθυμη να πληρώσει για αυτό!

 

3.Διαβάστε ένα βιβλίο σχετικό με θέματα καριέρας ή προσωπικής ανάπτυξης

Η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να κάνει θαύματα στο μυαλό σας. Ανεξάρτητα από τη δουλειά σας, υπάρχει ένα βιβλίο εκεί έξω που μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σας, τις προοπτικές σας, ή τις προσωπικές σας συνήθειες. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι γνωρίζετε ήδη ό,τι πρέπει να ξέρετε, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο για την επαγγελματική εξέλιξη μπορεί να σας δώσει μια νέα προοπτική.

 

4.Ενημερώστε το βιογραφικό σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που εξετάσατε λεπτομερώς το βιογραφικό σας; Το στυλ του εξακολουθεί να είναι σύγχρονο; Είναι σωστές οι πληροφορίες; Θέστε ως στόχο για το έτος να εξετάσετε και να επεξεργαστείτε το βιογραφικό σας σημείωμα, ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να κάνετε αίτηση οπουδήποτε. Επίσης, όπως έχουν κάνει ήδη 35,000 υποψήφιοι, δημιουργήστε επαγγελματικό προφίλ στο Carierista!  Ενδεχομένως να δεχτείτε πρόταση από εταιρείες που ψάχνουν καθημερινά για προσωπικό μέσω της ιστοσελίδας.

 

5.Δημιουργήστε τουλάχιστον μία νέα επαγγελματική γνωριμία ανά μήνα

Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα όσον αφορά στην αύξηση του επαγγελματικού σας δικτύου. Εφόσον συναντάς ανθρώπους όλη την ώρα, γιατί δεν ζητάς από τα άτομα αυτά την επαγγελματική τους κάρτα προκειμένου να μείνετε σε κάποια επαφή;

 

6."Καθαρίστε" τα φυσικά και ψηφιακά αρχεία σας

Πολλοί από εμάς έχουμε αρχειοθήκες που είναι γεμάτες με παλιά έγγραφα που δεν μας χρειάζονται πλέον. Δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να τα καθαρίσετε και όταν το κάνετε θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση. Πετάξτε στην ανακύκλωση ό,τι δεν χρειάζεστε και οργανώστε τα υπόλοιπα. Αυτό ισχύει και για τα αρχεία του υπολογιστή σας.

 

7.Βρείτε έναν μέντορα στη δουλειά σας

Ο σωστός μέντορας μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να σπρώξει την καριέρα σας προς τα εμπρός. Υπάρχει κάποιος/α στην εταιρεία σας - που είναι ένα βήμα ή δύο πάνω από εσάς - τον οποίο σεβεστε ιδιαίτερα; Ρωτήστε τον/την εάν είναι διατεθειμένος να είναι ο μέντορας σας. Λειτουργεί καλύτερα αν είναι μια αναγνωρισμένη σχέση μεταξύ των δυο σας. Ορίστε μαζί εργασιακούς στόχους για το νέο έτος και απολαύστε το όσο κρατήσει.

 

8.Διατηρήστε την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική σας ζωή

Όλοι ακούμε για την διατήρηση ισορροπίας εργασίας-ζωής, αλλά πώς το καταφέρνει κανείς; Συζητήστε με την οικογένειά σας και θέστε όρια. Μη μεταφέρετε τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι και το αντίστροφο. "Μέτρον το άριστον" έλεγαν οι αρχαίοι. Και είχαν δίκαιο.

 

9.Ξεκινήστε τον εθελοντισμό

Ο εθελοντισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να επηρεάσετε θετικά τον κόσμο και είναι επίσης ένας τρόπος να νιώσετε καλά για τον εαυτό σας. Βρείτε κάτι που έχει νόημα σε εσάς και εγγραφείτε για να συνεισφέρετε. Μπορείτε να βοηθήσετε τους άπορους, να μαζέψετε τα σκουπίδια σε ένα πάρκο, να συγκεντρώσετε χρήματα για τα αδέσποτα ζώα, κι ό,τι άλλο θέλετε. Άλλωστε η χαρά του να δίνεις είναι ενδεχομένως μεγαλύτερη από τη χαρά του να δέχεσαι.

 

10. Καθαρίστε τα email σας

Ακριβώς όπως στο γραφείο σας, τα εισερχόμενά στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας είναι ίσως πλημμυρισμένα με παλιά και άχρηστα emails. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποια που δεν πρέπει να χάσετε. Οργανώστε τα αρχεία στο email σας, ταξινομήστε τα και διαγράψτε τι δεν χρειάζεται να υπάρχει πια. Θα το αισθανθείτε λίγο ελαφρύτερο κάθε φορά που συνδέεστε.

 

Ανακεφαλαιώνοντας, για τη νέα χρονιά, θέστε στόχους ξεκάθαρους και υλοποιήσιμους. Θέστε ως προορισμό την καλή εκδοχή του εαυτού σας και βάλτε τα δυνατά σας για να το επιτύχετε.

 

Για να δείτε όλες τις θέσεις εργασίας στο Carierista πατήστε ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για εργασία εγγραφείτε δωρεάν ως χρήστης ΕΔΩ
Αν ψάχνετε για προσωπικό εγγραφείτε δωρεάν ως εργοδότης ΕΔΩ

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?