6 χαρακτηριστικά ενός ‘Employer of Choice - Εργοδότη Επιλογής’

 

Η επίτευξη του τίτλου ‘employer of choice - εργοδότη επιλογής’  δίνει στην εταιρεία σας ένα σημαντικό πλεονέκτημα όσον αφορά στην πρόσληψη αλλά και στην παραμονή στον οργανισμό σας των καλύτερων εργαζομένων.

Ειδικά στις μέρες μας, όπου η αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, το να σε αναζητούν δυνητικοί υπάλληλοι αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα. Η ανάδειξη μιας εταιρείας σε ‘employer of choice’ δεν επιτυγχάνεται, ούτε διατηρείται εύκολα - απαιτεί προσεκτική και στρατηγική προσέγγιση που ξεκινά με την κατανόηση του τι εκτιμούν περισσότερο οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν το πού θέλουν να εργαστούν.

 

Η ομάδα του Carierista.com θεωρεί ότι οι (ικανοί) υπάλληλοι επιθυμούν να εργάζονται σε εταιρείες που:


1. Προσφέρουν ευκαιρίες για ανέλιξη

Στους ανθρώπους δεν αρέσει η στασιμότητα αλλά επιθυμούν και επιδιώκουν να εξελισσονται και να αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους. Οι υπάλληλοι θέλουν να βρίσκονται πίσω από ένα στόχο και αναμένουν από τον εργοδότη τους να τους κατευθύνει, να τους εκπαιδεύσει και να τους αξιολογήσει προκειμένου να ανελιχθούν ιεραρχικά και μισθολογικά μέσα στον οργανισμό.


2. Εκτιμούν και αναγνωρίζουν

Η αναγνώριση των εργαζομένων για τη σκληρή δουλειά που κάνουν είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση στους επαγγελματικούς χώρους. Κανείς δεν θέλει να θεωρείται δεδομένος ή να περνάει απαρατήρητη η συνεισφορά του. Η ανάπτυξη ενός ισχυρού και δίκαιου συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης με μετρήσιμα ατομικά και ομαδικά κριτήρια, θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι άνθρωποι σας θα αισθάνονται ότι τυγχάνουν αναγνώρισης. 


3. Προωθούν το Work-Life Balance

Οι άνθρωποι που νιώθουν ότι δεν καταπιέζονται, αλλά αντιθέτως ότι ισορροπούν αρμονικά ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική τους ζωή, έχουν σαφέστατα ψηλότερες πιθανότητες να είναι πιο παραγωγικοί, πιο αποτελεσματικοί και πιο ευτυχισμένοι, τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι. Προσφέρετε ευέλικτα ωράρια, εργασία από το σπίτι, γενναιόδωρες διακοπές κ.λπ., και όπου είναι δυνατόν εστιάστε στα αποτελέσματα έναντι του χρόνου παραμονής στο γραφείο. Κάντε πιο ευχάριστο τον χώρο εργασίας, δημιουργήστε αίθουσες παιχνιδιών, κάντε τους υπαλλήλουν να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Οι χαρούμενοι εργαζόμενοι συνεισφέρουν δραματικά στην υγεία ενός οργανισμού.


4. Διαθέτουν ικανούς ηγέτες

Η αξιόπιστη ηγεσία εκτιμάται ιδιαίτερα από τους ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς όταν νιώθουν ότι οι ηγέτες τους θα πάρουν σωστές αποφάσεις και ότι η δουλειά που τους ανατίθεται είναι για την επίτευξη ενός σκοπού ο οποίος διατυπώνεται και επικοινωνείται με τρόπο σαφή. Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ότι ο ηγέτης τους είναι προσιτός, είναι καλός ακροατής, δεν αντιδρά σπασμωδικά και εν βρασμώ ψυχής, και ότι επενδύει σε αυτούς σπαταλώντας χρόνο και χρήμα για την επιμόρφωσή τους.


5. Είναι δίκαιοι

Η δικαιοσύνη είναι αξία κεφαλαιώδους σημασίας για τους ανθρώπους, ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους, γι' αυτό και επιλέγουν να εργάζονται σε εταιρείες που δεν προωθούν την αδικία. Φαινόμενα όπως η ευνοιοκρατία και η άνιση μεταχείριση, δημιουργούν πολλές διχόνοιες και οδηγούν στην αποχώρηση των καλών υπαλλήλων από έναν οργανισμό. Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ότι αμείβονται δίκαια (τόσο σε σύγκριση με τους υπαλλήλους εντός της εταιρείας όσο και με τις ανταγωνίστριες εταιρείες) και επίσης θέλουν να νιώθουν ότι η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή τους δε σημαίνει και θυματοποίησή τους. Οι ικανοί υπάλληλοι που φορτώνονται όλη τη δουλειά -χωρίς ανταμοιβή- επειδή ο εργοδότης τους δεν εμπιστεύεται τους άλλους, μοιραία θα ψάξουν για άλλους εργασιακούς χώρους.


6. Κάνουν τη δουλειά... διασκέδαση

Οι υπάλληλοι αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στη δουλειά. Περνούν περισσότερο χρόνο με τους συναδέλφους τους παρά με την οικόγενεια και τους φίλους τους και γι' αυτό είναι κρίσιμο να νιώθουν ότι περνούν όμορφα στη δουλειά. Διαμορφώστε όμορφα τον εργασιακό χώρο, φέρτε πίτσα και παγωτό στο γραφείο, δημιουργήστε ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα της εταιρείας σας, γιορτάστε τα γενέθλια ενός εργαζόμενου διοργανώνοντας μεγάλο πάρτι στη δουλειά. Σκεφτείτε έξω από το κουτί. Κάντε τους υπαλλήλους σας να αγωνιούν να έρθει η Δευτέρα.

 


Θέλει κόπο, χρόνο και στρατηγικό σχεδιασμό για να γίνει μια εταιρεία ‘employer of choice’. Αν όμως μια εταιρεία δεν επενδύσει στο προσωπικό της πού αλλού να επενδύσει; 

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?