Τα δέκα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης

Αυτά είναι τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης, βάσει ερευνών.
Η λίστα με όλα όσα οι εργαζόμενοι μισούν περισσότερο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να είναι κανείς ένας καλός εργοδότης , αλλά αν ο στόχος του είναι το αντίθετο, είναι αρκετά σαφές τι πρέπει να κάνει, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το qz.com.

Το να πιστώνεται την επιτυχία από τη δουλειά των υπαλλήλων του είναι η χειρότερη από όλες τις κακές συμπεριφορές, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία λογισμικού BambooHR σε πάνω από 1.200 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους.

Όταν ζητήθηκε να ταξινομηθεί ένας κατάλογος των μη θεμιτών τάσεων, το 63% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κατάχρηση πίστωσης της επιτυχίας ήταν απαράδεκτη πρακτική ή κάτι που θα ήταν άξιο λόγου ακόμη και για παραίτηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό που έθεσε ως πρώτη κακή συμπεριφορά αυτή την πρακτική ήταν οι γυναίκες(71%).

Άλλες συνήθεις συμπεριφορές είναι πολύ πιο ανεκτές. Περισσότεροι από τους μισούς λένε πως είναι δεκτός αν οι εργοδότες τους δεν κοινωνικοποιούνται μαζί τους και το 64% λέει ότι είναι εντάξει εάν δεν τους κάνουν φίλους στα social media.

Ακολουθεί η κατάταξη της BambooHR με τις 10 χειρότερες συμπεριφορές:

1.  Πιστώνεται την δική σας εργασία - 63%
2.  Δεν σας εμπιστεύεται ούτε σας εξουσιοδοτεί 62%
3.  Δεν ενδιαφέρεται αν έχετε εργαστεί υπερβολικά 58%
4.  Δεν σας υπερασπίζεται 57%
5.  Προσλαμβάνει και προωθεί λάθος ανθρώπους 56%
6.  Δεν σας υποστηρίζει 55%
7.  Σας ελέγχει υπερβολικά σχολαστικά 53%
8.  Δεν παρέχει τις σωστές κατευθύνσεις 54%
9.  Εστιάζει περισσότερο στις αδυναμίες σας παρά στις δυνάμεις σας 53%
10.Δεν θέτει ξεκάθαρες προσδοκίες 52%

Σχεδόν το 44% των εργαζομένων είπε ότι είχαν εγκαταλείψει μια θέση εργασίας λόγω εργοδότη και οι πιο συχνά αναφερόμενες εξηγήσεις ήταν ο τρόπος διαχείρισης (37%), η ακατάλληλη συμπεριφορά (26%) και τέλος ή παρενόχληση των εργαζομένων (24%).

Πηγή: www.lifo.gr

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?