Πώς χτίζεται ο σεβασμός προς στο πρόσωπό σας; 9 συμβουλές

 

Όλοι θέλουμε να έχουμε τον σεβασμό των άλλων. Ο τρόπος με τον οποίο δρούμε, συμπεριφερόμαστε και παρουσιάζουμε τον εαυτό μας μπορεί να εμπνέει τον σεβασμό στους άλλους ή και το αντίθετο. Όλα παίζουν το ρόλο τους, από το ντύσιμο και το πόσο σέβεστε εσείς τους άλλους μέχρι και το πώς βλέπετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Οι παρακάτω 9 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τον σεβασμό των άλλων αλλά και να χτίσετε αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό.

 

1.Πάρτε πρωτοβουλίες

Μην περιμένετε οδηγίες από τους άλλους για να κάνετε κάτι. Χρησιμοποιήστε τις ικανότητές σας για να λύσετε κάποιο πρόβλημα και αποδείξτε στους άλλους την αξία σας. Προτείνετε μια καινούρια στρατηγική ή μια νέα λύση εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα στους εργοδότες σας. Οι άνθρωποι σέβονται όσους και όσες είναι σε θέση να βγουν μόνοι τους από μια δύσκολη κατάσταση χωρίς να χρειάζονται λεπτομερείς οδηγίες για τα πάντα.

 

2.Κρατήστε τις υποσχέσεις σας

Αν θα δώσετε μια υπόσχεση, φροντίστε να την κρατήσετε και μην δείχνετε στους άλλους ένα εαυτό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που κρατούν τον λόγο τους και δεν δημιουργούν λάθος εντυπώσεις ως προς τις δυνατότητές τους έχουν πάντα την εκτίμηση των άλλων. Η διάψευση των υψηλών προσδοκιών που εσείς δημιουργήσατε για τον εαυτό σας θα βλάψει την εικόνα σας προς τους άλλους.

 

3.Μην σπαταλάτε τον χρόνο των άλλων

Μην αργείτε στα ραντεβού, μην μιλάτε άσκοπα σε επαγγελματικές συναντήσεις και πείτε αυτό που θέλετε άμεσα και χωρίς χρονοτριβές.

 

4. Μην είστε υπερβολικά… καλοί

Η ευγένεια είναι κάτι που θα σας δώσει τον σεβασμό των άλλων. Άλλο όμως ο σεβασμός και άλλο η δουλοπρέπεια ή η υπερβολική καλοσύνη σε ανθρώπους που σας έθιξαν, δείχνουν ότι δεν σέβεστε οι ίδιοι τον εαυτό σας.

 

5. Ταπεινότητα

Δεν χρειάζεται να έχετε πάντα δίκιο, να είστε οι καλύτεροι και οι πιο έξυπνοι. Η αυτοπεποίθηση είναι θετική μόνο όταν μας κάνει ταπεινούς.

 

6. Να είστε ανοιχτόμυαλοι

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι ποτέ δεν σταματάμε να μαθαίνουμε. Ακούστε προσεκτικά τους άλλους και μη βιαστείτε να σχηματίσετε άποψη.

 

7.Μάθετε πότε να λέτε όχι

Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όσα σας προτείνονται. Οι άνθρωποι θα σας σέβονται περισσότερο αν πιστέψουν ότι ξέρετε τι θέλετε και πώς. Τα ‘όχι’ μας μερικές φορές δείχνουν το πόσο δυνατοί είμαστε.

 

8. Να λέτε την άποψή σας

Μην φοβάστε να λέτε την άποψή σας και τις ιδέες σας ειδικά όταν πρόκειται να βελτιώσουν μια κατάσταση. Όσοι μοιράζονται τις σκέψεις τους σε επαγγελματικές συναντήσεις και δείχνουν ότι έχουν άποψη για πολλά διαφορετικά ζητήματα, είναι συνήθως όσοι χαίρουν και τον σεβασμό των άλλων.

 

9. Ελέγξτε τα συναισθήματά σας

Είτε πρόκειται για μια καλή ή για μια κακή αντίδραση, όταν έχουμε υπερβολικές αντιδράσεις, επιδεικνύουμε λιγότερη ωριμότητα. Αν θέλετε τον σεβασμό των άλλων, πρέπει να αντιδράτε μετρημένα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να δείξετε ενθουσιασμό ή να είστε ο εαυτός σας.

 

ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ; 
Δημιούργησε προφίλ στο Carierista και συμπλήρωσε με απλά βήματα το βιογραφικό σου για να μπορούν να σε εντοπίσουν οι εταιρείες. Ψάξε για κενές θέσεις εργασίας. Μίλα κατευθείαν, μέσω μηνυμάτων, με τους εργοδότες. Τι περιμένεις; Γίνε μέλος στο πρώτο επαγγελματικό δίκτυο της Κύπρου.

ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ;
Στο Carierista σχεδιάσαμε και σου προσφέρουμε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο άτομο για την εταιρεία σου. Δημιούργησε με απλά βήματα εταιρικό προφίλ. Ανάρτησε θέσεις εργασίας και αξιολόγησε online τους υποψήφιους. Αναζήτησε βιογραφικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στείλε και λάβε μηνύματα στο inbox σου. Ανάρτησε στο blog τα νέα της εταιρείας σου. Αν θέλεις να εγγραφείς σαν εργοδότης πάτησε ΕΔΩ.

Για τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις χρηστών και εταιρειών πάτησε εδώ.

Carierista Logo

Do you want to receive notifications related to new job positions, career and entrepreneurship matters?